Casey Stoner: „Rossi este ca mine, fără electronică ar fi numărul 1!”

Într-un interviu pentru GPone.com, Casey Stoner și-a spus părerea despre starea actuală a Motomondialului. Printre declarațiile australianului se numără câteva care merită dezbătute.

Colegii noștri de breaslă de la GPone.com au avut o discuție cu Casey Stoner cu ocazia unui eveniment organizat de Nolan, producătorul italian de căști care îl sponsorizează pe campionul de la antipozi de foarte mult timp. De altfel, scopul evenimentului era sărbătorirea împlinirii a 16 ani de relație fructuoasă între Stoner și Nolan. Iată cele mai interesante părți ale interviului:

Privind cursele, ce părere ai despre acest sezon de MotoGP?

„Furnizorul unic de pneuri, Michelin, și electronica universală au egalizat situația și de aceea avem curse spectaculoase, precum cea de la Assen. Dar, chiar și așa, tot cel mai rapid pilot face diferența: în Olanda, Marquez a câștigat din nou, confirmând binemeritatul său loc întâi în clasamentul general.”

Crezi că va putea cineva să îl oprească în drumul său către al șaptelea titlu?

„Sunt mulți piloți buni. Rossi și Vinales, pe Yamaha, reușesc să stea pe urmele Hondei lui Marquez, deși n-au câștigat deloc până acum. În acest moment, sincer să fiu, nu cred că Valentino are viteza necesară pentru a câștiga campionatul, dar rămâne un pilot de top , mereu pe primele poziții și adeseori pe podium. El este ca mine: dacă n-ar exista toate aceste sisteme electronice care influențează comportamentul motocicletei, dacă puterea ar fi controlată doar de încheietura pilotului, Rossi ar fi numărul 1 pe pistă.”

Ce părere ai despre sezonul echipei Ducati?

„Dovizioso a câștigat mult în 2017, făcându-i viața grea lui Marquez și pot să vă spun că victoriile dau dependență. Anul acesta a avut câteva probleme care l-au încetinit, dar sunt convins că Andrea se va bate pentru prima treaptă a podiumului din nou. Cât despre Jorge Lorenzo, acolo e altă poveste.”

Crezi că e păcat că pleacă de la Ducati?

„Cred că da. Jorge a trebuit să se reinventeze la Ducati, câștigând experiență în timp. Victoriile de la Mugello și de la Barcelona nu au venit din întâmplare: preferă viteza pe virajele lungi și în ambele situații a reușit să se distanțeze și să câștige cursa. Înainte ca sezonul să se încheie, Jorge ar putea să câștige din nou. Lorenzo și Ducati s-au despărțit prea devreme.”

Petrucci îl va înlocui.

„Îl cunosc bine pe Danilo și este un pilot foarte puternic. Petrux lucrează din greu în teste și dă indicații excelente mecanicilor în faza de dezvoltare a modelului Desmosedici și este rapid în cursă. Petrucci este mai rapid decât Miller. Este alegerea corectă pentru Ducati în 2019.”

Lorenzo, pe de altă parte, va fi alături de Marquez, în echipa de uzină Honda.

„Va fi o pereche explozivă, dar nu mă puneți să dau pronosticuri. Va fi cu siguranță distractiv, ca și cum am urmări un film la cinema, cu popcorn cu tot.”

 

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account