Marquez semnează cu Honda pentru încă doi ani

Marc Marquez, campion-en titre în MotoGP, devine al treilea pilot care semnează contractul pentru sezoanele următoare înainte de startul propriu-zis al sezonului 2018. Catalanul a semnat din nou cu Honda pentru 2019 și 2020.

Anunțul nu este o surpriză, deși se zvonea că Marquez ar fi deschis să discute cu alte echipe pentru următoarele sezoane. Principalul zvon era că echipa KTM, în colaborare cu sponsorul puternic Red Bull, ar urma să-i facă spaniolului, de șase ori campion mondial, o ofertă de nerefuzat, dublată, desigur, de partea de orgoliu – nu mulți campioni au reușit să ia titluri cu doi producători diferiți.

Dar Marquez, cum era de așteptat, și-a asigurat liniștea interioară pentru sezonul în curs. Atunci când unii dintre rivalii săi vor fi în discuții și negocieri aprinse pentru viitorul lor, la mijlocul acestui sezon, Marc se va putea concentra exclusiv la scopul său principal: al șaptelea titlu de campion mondial.

E foarte probabil ca decizia aparent destul de pripită să fi fost facilitată și de faptul că Honda RC213V s-a îmbunătățit vizibil în extrasezon și Marquez pare foarte încântat atât de echipă, cât și de motocicletă. Simulările de cursă ale lui Marquez au fost excelente în ambele sesiuni de teste, la Sepang și la Buriram. Capacitatea noului model de RC213V a fost dovedită și de performanțele excelente ale lui Dani Pedrosa și ale lui Cal Crutchlow în teste.

Marquez devine astfel al treilea pilot care semnează pentru sezoanele viitoare înainte de startul sezonului 2018. Maverick Vinales a anunțat de curând că a semnat cu Yamaha pentru următorii doi ani, iar Pramac Ducati a anunțat că a semnat cu tânărul Pecco Bagnaia pentru doi ani, începând de sezonul viitor.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account