Suzuki câștigă cursa de 24 de ore de la Le Mans, cu Kawasaki și BMW pe podium!

Echipa Yoshimura Suzuki Endurance Racing Team Motul câștigă autoritar ediția 2021 a Cursei de 24 de Ore de la Le Mans, în fața foștilor campioni Webike SRC Kawasaki France Trickstar, cu podiumul completat de echipa de uzină BMW Motorrad World Endurance Team. Prima Honda clasată a și câștigat categoria Superstock, echipa National Motos terminând pe locul 5 la general.

După ce a condus 819 tururi dintr-un total de 855, Yoshimura SERT Motul a reușit o victorie superbă în a 44-a ediție a Cursei de 24 de Ore de la Le Mans. Motocicleta Suzuki GSX-R1000R de uzină, pilotată pe rând de Gregg Black, Xavier Simeon și Sylvain Guintoli a terminat cu 8 tururi în fața tripletei Jeremy Guarnoni, Erwan Nigon și David Checa (pilotând pentru Webike SRC Kawasaki France Trickstar), care au revenit după ce au avut probleme cu frânele în prima parte a cursei.

Echipa BMW Motorrad World Endurance Team a revenit după și mai multe probleme, suferind o căzătură în prima parte a cursei. După căzătură, piloții BMW erau pe locul 44, dar au recuperat în forță tot restul cursei, terminând pe podium, la 13 tururi de lider. Markus Reiterberger, Ilya Mikhalchik și Javier Fores au tras cât au putut de tare și nu au mai greșit deloc în sprintul lor către podium.

Pentru echipa elvețiană Bolliger Kawasaki, locul patru obținut este, practic, egal cu o victorie. Echipa de client pe Kawasaki a fost preluată recent de Kevin Bolliger, fiul fondatorului echipei. Au pornit de pe locul 19 din grilă, cu o tripletă complet nouă de piloți – neamțul Jan Buhn, suedezul Jesper Pellijeff și cehul Ondrej Jezek, dar au făcut o cursă excelentă, fiind foarte aproape de podium, deși timpii lor pe tur nu erau neapărat extraordinari.

Marii perdanți ai acestei ediții, care a fost și prima etapă a Mondialului de Anduranță Moto, au fost cei de la Yamaha Austria Racing Team, care au pornit din pole-position (piloți Niccolo Canepa, Karel Hanika și Marvin Fritz). După un început de cursă în care s-au luptat pentru prima poziție și un parcurs destul de bun ulterior, erau singurii care le puteau da emoții celor de la SERT, căci se aflau la doar 30 de secunde de lider. Dar o supapă a cedat în motorul motocicletei Yamaha R1 și echipa austriacă (și ei foști campioni la anduranță) a fost nevoită să abandoneze.

Vârful de lance al celor de la Honda, echipa FCC TSR Honda France (Mike di Meglio, Josh Hook, Yuki Takahashi), rula pe locul secund după abandonul celor de la YART, dar și ei s-au lovit de probleme de electronică și au pierdut peste 35 de minute la boxe în dimineața zilei de astăzi, după 19 ore de cursă. Au revenit și au terminat pe locul 10, la 39 de tururi de lider.

În cursa de la Le Mans a alergat și un pilot binecunoscut românilor pasionați de motociclism viteză, bulgarul Martin Choy, care a alergat pentru echipa Energie Endurance 91, alături de frații Christian și Federico Napoli, pe un Kawasaki la categoria Superstock. Echipa se afla în top 5 la Superstock la jumătatea cursei și pe locul 12 la general, dar au avut ceva probleme și au terminat în cele din urmă pe 20 la general și pe 11 la Superstock.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account