Graham Jarvis câștigă Red Bull Romaniacs pentru a cincea oară

Englezul Graham Jarvis a obținut a cincea victorie din carieră în Red Bull Romaniacs, devenind astfel cel mai de succes pilot în cel mai dificil raliu de enduro extrem din lume.

23622_podium_red bull romaniacs 2016_7M_8747

Podium la Red Bull Romaniacs 2016: Jarvis, Gomez, Young

Jarvis a abordat cu precauție începutul ediției 2016 a Romaniacs, terminând Prologul pe locul al treilea, după un start destul de modest, apoi terminând prima zi de off-road pe locul al patrulea, la aproape 10 minute de primul rider, sudafricanul Wade Young.

Dar Jarvis și-a intrat în mână începând din a doua zi de off-road, pe care a câștigat-o cu un avans substanțial, apoi a repetat figura în ziua a treia, distanțându-se la peste 27 de minute de următorul clasat la general, Alfredo Gomez Cantero.

Recordman: cinci victorii la Romaniacs în contul lui Jarvis

Astfel, astăzi Jarvis a putut merge pe pilot automat, conservându-și avantajul, fără să-și asume mari riscuri. La ultima provocare a zilei, urcarea pe Dealul Gușteriței, Jarvis a zburat pur și simplu, urcând până în vârf din prima încercare, trecând parcă pe deasupra câtorva piloți de la Silver blocați în partea superioară a traseului. Desigur, Jarvis a beneficiat și de abandonul timpuriu al principalului său rival, Jonny Walker, și de faptul că Paul Bolton și Billy Bolt au ieșit din joc destul de devreme, dar meritul nu-i poate fi luat: la aproape 40 de ani, Jarvis rămâne unul dintre cei mai buni piloți de enduro extrem din lume. Well done, mate!

Alfredo Gomez a avut un parcurs constant care i-a asigurat poziția a doua. Pe alocuri, spaniolul nu părea nici pe departe atât de sigur pe el precum Jarvis, dar Gomez Cantero a dovedit că este foarte rapid și eficient. Astăzi, pe Dealul Gușteriței, a trecut la fel de lejer ca Jarvis, fiind unul dintre puținii rideri care au cucerit celebra urcare din prima încercare.

23595_Graham Jarvis Husqvarna TE 300 Romaniacs 2016

Romaniacs 2016: la fel de hard ca oricând

Ultima treaptă a podiumului îi revine sudafricanului Wade Young, un rider foarte tânăr, care confirmă astfel că este unul dintre numele de urmărit în scena enduro-ului extrem. Young s-a descurcat foarte bine pe tot parcursul raliului, câștigând prima zi și mergând suficient de constant în zilele următoare, demonstrând un nivel surprinzător de maturitate.

Mario Roman Serrano, coechipierul lui Jarvis la Husqvarna, s-a arătat și el foarte bun în enduro extrem, deși specialitatea sa este enduro-ul clasic. Spaniolul a fost foarte rapid și constant de-a lungul întregului raliu. Pe Dealul Gușteriței a zburat la fel ca Jarvis și oriunde l-am văzut pe traseu, părea foarte sigur pe el și trecea cu o lejeritate de nebănuit.

23579_Mario_Roman_Husqvarna_TE_300_Romaniacs_2016

Promițător: spaniolul Mario Roman Serrano

La clasa Silver, victoria i-a revenit lui Andy Noakley. Britanicul a fost singurul rider de la Silver care a cucerit urcarea pe Dealul Gușteriței, deși a fost nevoie de peste cinci încercări și ultimii doi-trei metri de urcare au fost trecuți cu mare dificultate. Podiumul a fost completat de frații neozeelandezi Angus și Hamish Macdonald. De altfel, clasamentul fiecărei zile de off-road a arătat exact așa: Noakley, A. Macdonald, H. Macdonald.

Cel mai bine clasat rider român a fost bucureșteanul Alec Dumitrescu, cu un excelent loc 11, în ciuda dificultăților foarte mari întâlnite pe traseu. Românul a terminat a doua zi de off-road pe locul cinci, după ce a mers ultimii 35 km pe pană, iar ieri era aproape de abandon, după ce a scăpat motocicleta într-o râpă și nu reușea să revină pe traseu. Chiar și așa, Alec s-a luptat și a reușit o clasare promițătoare. Bravo!

Mani Gyenes a terminat pe locul 12 la Silver, după o abordare precaută a raliului. Riderul sătmărean se concentrează pe cariera sa în rally-raid, așa că Romaniacs are de acum doar un rol de distracție/antrenament pentru el.

La Bronze, victoria i-a revenit cehului Miroslav Culka, urmat de estonienii Kallast și Triisa. Foarte frumoasă figură a făcut-o românul Radu Sărdărescu, ocupantul locului cinci la general.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account