Vi se pare că Rossi are multe titluri mondiale? Faceți cunoștință cu Toni Bou: 26 de titluri.

Când vine vorba de campioni legendari, majoritatea fanilor motorsportului pe două roți se gândesc la nume precum Valentino Rossi, cu ale sale nouă titluri mondiale, sau la Giacomo Agostini, cu 15 titluri de campion al lumii. Dar, în perioada în care o lume întreagă contabilizează succesele unor piloți de calibru precum Marc Marquez sau Antonio Cairoli, un nume iese în evidență în lumea trialului.

Poate că nu mulți dintre voi urmăresc mondialul de trial. Acesta are două variante, una „indoor”, denumită X-Trial, pe timp de iarnă, și una „outdoor”, cu obstacole naturale, pe timp de vară. Astfel, există două campionate mondiale de trial în fiecare an.

Ei bine, din 2007 încoace, un singur pilot domină cu mână de fier competiția la nivel mondial. Toni Bou a câștigat toate (da, toate!) titlurile de trial indoor și outdoor din 2007 încoace. Adică weekendul trecut, când a câștigat etapa de Mondial de Trial din Franța, și-a adjudecat al 13-lea titlu consecutiv în outdoor și al 26-lea consecutiv în total.

Bou, la 32 de ani, este de departe cel mai de succes pilot care a alergat vreodată în trial. Aleargă pentru Repsol Montesa (care este, de fapt, marca de trial a celor de la Honda) și are 111 victorii de cursă până acum. De altfel, a câștigat marea majoritate a curselor la care a participat, asta deși a concurat împotriva unor nume răsunătoare din acest sport, precum Takahisa Fujinami (coechipier cu el la Montesa HRC), Adam Raga și Jeroni Fajardo. În mondialul de trial outdoor, Bou nu a terminat niciodată mai jos de locul 3, ceea ce înseamnă că toate cursele în care a participat i-au adus cel puțin un podium, dacă nu victoria. Iată și cum arată o serie de „greatest hits” ale legendarului catalan:

O astfel de dominație clară nu s-a văzut în niciun sport moto la cel mai înalt nivel și probabil nici nu se va mai vedea vreodată. Deocamdată, Toni Bou își continuă cariera, dar există voci care spun că s-ar putea să îl vedem pe campionul catalan în curse de enduro extrem în viitor. Caz în care, păzea, Jarvis & co!

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account