Suzuki, Yoshimura și Motul fac echipă în anduranță anul viitor!

Echipa SERT (Suzuki Endurance Racing Team) își schimbă componența, culorile și sponsorii pentru anul viitor. Campionii en-titre vor fi susținuți de cel mai popular specialist în Suzuki, Yoshimura.

Cine urmărește Mondialul de Anduranță nu are cum să nu știe cine este echipa SERT. Formațiunea franceză, cu susținere de uzină Suzuki, a câștigat 16 titluri mondiale în anduranță. De anul viitor, galonatei echipe cu sediul la Le Mans i se adaugă Yoshimura, un preparator cu numele legat prin tradiție de producătorul din Hamamatsu. Această fuziune a fost anunțată, nici mai mult nici mai puțin, de Shinichi Sahara, directorul Suzuki Racing, responsabil de proiectul MotoGP, dar și Project Leader pentru actuala generație de Suzuki GSX-R1000.

Yoshimura preia un rol destul de important în această alianță, ceea ce se vede și prin ordinea numelor  – Yoshimura SERT Motul, și prin schema coloristică a motocicletei cu numărul 1 în campionat – roșu/negru, culorile clasice ale preparatorului japonez.

Se schimbă și configurația echipei, care îl vede pe Damien Saulnier în postura de Team Manager, cu Yohei Kato de la Yoshimura pe postul de Team Director. Marea schimbare este însă plecarea lui Etienne Masson, pilotul specialist în anduranță, pentru a-i face loc lui Sylvain Guintoli, veteranul francez, fost campion mondial de Superbike și actualmente pilot de teste în MotoGP pentru Suzuki (și mai nou vlogger). Guintoli li se alătură altor doi piloți foarte rapizi, Gregg Black și Xavier Simeon. În această configurație, SERT are tot dreptul să spere și la o victorie în Cursa de 8 Ore de la Suzuka, unde echipele permanente din anduranță nu prea răzbăteau în top 10 din cauza piloților de uzină invitați în echipe formate ad-hoc și a specialiștilor japonezi, antrenați la fața locului.

 

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account