Ivan Cervantes castiga Xtreme Lumezzane

Dupa Marele Premiu de Enduro al Italiei, disputat la Lumezzane, in urma caruia s-au incoronat deja campionii mondiali Nambotin la E1 si Renet la E2, protagonistii Mondialului de Enduro au revenit imediat in seile motocicletelor pentru cursa de enduro extrem Xtreme Lumezzane, care a incheiat in stil mare week-end-ul bogat in enduro de care s-au bucurat miile de fani veniti in orasul din Brescia.

xtreme-lumezzane-88

Aceasta cursa, creata de Moto Club Lumezzane (care aniverseaza 50 de ani de la infiintare) este unul dintre cele mai spectaculoase evenimente din scena de enduro extrem inca de  la prima editie, din 2002. Si in acest an, unii dintre cei mai buni rideri din lume s-au ridicat la nivelul asteptarilor.

Chiar daca unii piloti au fost nevoiti sa renunte la participare din cauza accidentarilor survenite in etapa de mondial disputata inainte (din 90 de rideri inscrisi, au luat startul doar 53), arena amenajata pe viaductul Passo del Cavallo era plina (circa 10.000 de spectatori), iar Dente del Diavolo, punctul culminant al evenimentului, era iluminat perfect.

xtreme-lumezzane-11

Situatia a inceput sa se contureze dupa primul tur, spaniolul Ivan Cervantes semnand cel mai bun timp, urmat de Thomas Oldrati. Au ramas in urma David Knight si Tadeusz Blazusiak (care a abandonat ulterior din cauza unei accidentari), in timp ce Alex Salvini (castigatorul ambelor manse la E2 in etapa de Mondial) a cazut si a pierdut sansa la victorie.

In cele din urma, in ciuda atacurilor intense ale unor rideri precum Philippaerts, Balletti si Oldrati, Cervantes a castigat pentru a treia oara Xtreme Lumezzane (spaniolul a mai triumfat aici si in 2005 si 2006).

xtreme-lumezzane-14

Oldrati a terminat al doilea, iar Philippaerts a completat podiumul (primul din cariera in aceasta cursa). Ultima urcare a lui Knight pe Dente del Diavolo a adus multimea in pragul delirului. Antoine Meo, castigatorul ultimelor doua editii ale cursei, nu a putut participa din cauza unei accidentari.

xtreme-lumezzane-15

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account