La 50 de ani in MotoGP: Jeremy McWilliams va concura la Moto2!

Poate ca are 50 de ani batuti pe muchie, dar nord-irlandezul Jeremy McWilliams se simte cat se poate de tanar: riderul din Belfast se va alinia la startul cursei de Moto2 de la Silverstone in postura de wildcard si nu oricum, ci la ghidonul unei inedite motociclete Brough Superior.

taylormade-carbon2-moto2-race-bike-04

Daca legendarul Kevin Schwantz inca uimeste lumea curselor participand in competitii de nivel inalt, precum cursa de 8 ore de la Suzuka, acum este randul lui Jeremy McWilliams sa ne surprinda. Acesta va lua startul in cursa de Moto2 de la Silverstone ca wildcard. McWilliams a concurat timp de 12 ani in Motomondialul de viteza, in clasele 250, 500 si MotoGP. Ultimul sezon disputat de nordirlandez a fost 2004, cand a concurat in saua unei motociclete Aprilia de uzina.

In mai putin de o saptamana il vom vedea din nou in actiune pe „McWill99” (cum isi spune pe Twitter), purtand pe combinezon culorile Brough Superior, marca legendara readusa de curand la viata. Modelul pe care va concura McWilliams este denumit Carbon 2, un prototip cu cadru din fibra de carbon. Cel mai bun rezultat al lui McWilliams la Silverston a fost un loc trei „furat” de la un tanar (pe vremea aceea) Valentino Rossi. Pilotul din Belfast a obtinut o singura victorie in clasa regina, la Assen, in 2001.

mcwilliams

Iata ce declara McWilliams inaintea cursei:

„Am fost surprins in mod placut de potentialul motocicletei. Cand ti se arata o asemenea ocazie sa alergi in Moto2, in mondial, e greu sa refuzi. Cei de la Brough Superior au lucrat mult la acest proiect, iar cei de la Bennetts (sponsor – n.r.) au investit mult in aceasta aparitie wildcard. Motocicleta este unica, nu mai exista un prototip de Moto2 cu cadrul din fibra de carbon. Vom mai testa inainte de Silverstone, ca sa nu fim prinsi pe picior gresit. Pentru week-end-ul de cursa nu avem obiective, dar vom incerca sa dam totul si sa facem o surpriza placuta!”

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account