MotoRC 2019 începe în acest weekend: duminică vedem clasa Stock 1000 live la Telekom Sport!

Piloții sunt deja pe pistă pentru primele sesiuni de antrenamente libere ale primei etape de MotoRC din 2019. Campionatul românesc trece la un alt nivel sezonul acesta, cursa clasei Stock 1000 de duminică după-amiaza fiind difuzată în direct la TV, pe Telekom Sport.

La finalul sezonului trecut, organizatorii MotoRC aveau planuri mari pentru anul acesta: creșterea nivelului de profesionalism și competitivitate, impulsionate de televizarea curselor clasei mari pentru cele șase etape ale anului 2019. Planurile au funcționat, astfel încât prima cursă a sezonului actual, care va avea loc duminică, la 13:30, va fi transmisă integral în direct pe Telekom Sport 4.

Astfel, se marchează o premieră importantă în epoca modernă a motociclismului viteză din România, fiind pentru prima dată în ultimele două decenii când o cursă de campionat local este transmisă în direct la TV.

🙂 Urmeaza un sezon fantastic pentru motociclismul romanesc.Va asteptam sa participati, indiferent de nivelul de pregatire. Pista este singurul mod legal si sigur de a te dopa cu adrenalina :)Ne vedem la START

Publicată de Motorc – Romanian Motorcycling Competition pe Miercuri, 10 aprilie 2019

Pentru o calitate a competiției cât mai bună, circuitul Motor Park România de la Adâncata a fost cosmetizat, s-au construit posturi pentru cameramani și clasa Stock 1000 a fost organizată mai bine încă de la începutul campionatului. Astfel, piloții pot alerga în MotoRC, la oricare dintre cele patru clase (Stock 1000, Stock 600, Rookies 1000, Rookies 600) doar dacă sunt înscriși într-una dintre echipele care activează aici. Echipele active câștigă acest statut doar având cel puțin un pilot înscris la Stock 1000, unde înscrierile se fac de la începutul anului pentru tot sezonul. Fiecare echipă are dreptul la două wild-card-uri, cu piloți invitați, de-a lungul anului.

Circuitul este pregătit pentru prima cursă transmisă LIVE la TV, pe Telekom Sport 4.

Favoritul la titlul clasei Stock 1000 rămâne Cătălin Cazacu (Racing Academy), care este deja dublu campion în MotoRC în ultimii doi ani. Dar nivelul a crescut destul de mult în ultima vreme și, în urma lui Cătălin, locurile pe podium vor fi foarte disputate de către rideri cu experiență, precum Ionuț Mistode, Bogdan Vrăjitoru, Emil Drăghici, Dan Vârgolici și Adrian „Sinner” Rus, ca să-i enumerăm doar pe câțiva. Grila este plină și, la 26 de piloți, în MotoRC aleargă mai mulți rideri decât în MotoGP (22 de piloți permanenți) sau în World Superbike (doar 18 rideri permanenți!) anul acesta.

Programul tipic al unei etape de MotoRC.

Programul unui weekend obișnuit de MotoRC include multe intrări pe pistă pentru riderii de la toate clasele, fiind ideal pentru cei care vor să ia primul contact cu competițiile pe circuit într-o atmosferă relaxată și prietenoasă. Cinci dintre etapele MotoRC vor avea loc pe Motor Park România, dar cu sensuri alternante ale circuitului, pentru varietate, și una pe circuitul elen de la Serres.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account