Kawasaki SRC câștigă Cursa de 24 de Ore de la Le Mans! Honda și Suzuki pe podium

Echipa SRC Kawasaki a obținut a șasea victorie la Cursa de 24 de Ore de la Le Mans, după un final pe muchie de cuțit, depășind echipa Honda Endurance Racing cu șapte minute înainte de finiș. O ediție memorabilă pentru cei 76.000 de spectatori prezenți.

Jeremy Guarnoni, David Checa și Erwan Nigon (cei trei piloți ai echipei SRC Kawasaki) au de ce să fie mulțumiți, la fel ca Gilles Stafler, șeful echipei. După o cursă de 24 de ore extrem de disputată și o ultimă zvâcnire după ieșirea safety-car-ului în ultimul sfert de oră al cursei, echipa SRC a obținut o victorie binemeritată la capătul unei curse fără greșeală pe circuitul Bugatti de la Le Mans. Succesul a fost cu atât mai valoros cu cât a venit după 24 de ore în care Honda Endurance Racing a pus presiune serioasă, cu rapidul și combativul Randy de Puniet la ghidon.

Start în cursa de 24 de ore, sâmbătă la ora 16:00 (ora României). Cursa nu se mai oprește până duminică la aceeași oră.

Echipa Suzuki Endurance a terminat pe podium spre bucuria șefului echipei, Dominique Meliand, care se va pensiona în această vară, după cursa de 8 ore de la Suzuka.

Cursa de anul acesta, care a avut loc weekendul trecut, a fost una dintre cele mai frumoase ediții din ultimii ani, primii trei clasați fiind separați de puțin mai mult de un tur la final. Cu 10 minute înainte de finiș, SRC Kawasaki și Honda Endurance erau separați de mai puțin de o secundă!

Printre abandonurile notabile se numără și cel al campionilor en-titre, FCC TSR Honda, care, după o căzătură în prima parte a cursei și încă una în dimineața zilei de duminică, au terminat pe locul 35. Asta după ce reveniseră până pe 6 tocmai de pe 57, după prima căzătură. Echipa de uzină BMW și echipa Yamaha Austria, alte două formațiuni de top, au abandonat în timpul nopții.

Locul patru le-a revenit nemților de la Wepol Racing, pe Yamaha, urmați de Kawasaki-ul echipei elvețiene Bolliger și de încă o Yamaha, a echipei 3ART. În total, au terminat cursa 37 de motociclete dintre cele 59 înscrise. Primele două echipei clasate au efectuat 839 de tururi în cele 24 de ore, iar ultimii clasați, francezii cu prototipul Metiss, au făcut cu 173 de tururi mai puțin. Cel mai puțin timp la boxe l-au petrecut Suzuki Endurance Racing, cu un total de 20 de minute și 38 de secunde de-a lungul cursei.

 

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account