Kenan Sofuoglu va alerga pentru ultima dată în carieră la Imola

Kenan Sofuoglu, de cinci ori campion mondial la Supersport, se va retrage din competiții după etapa următoare a Campionatului Mondial, care se va disputa la Imola, în Italia.

Pilotul turc în vârstă de 33 de ani va sărbători cu ocazia cursei de la Imola și aniversarea a 20 de ani de activitate competițională. Sofuoglu este de departe cel mai galonat pilot din toate timpurile în Mondialul de Supersport, cu cinci titluri mondiale la activ: 2007, 2010, 2012, cu Honda echipei Ten Kate, și 2015 și 2016, cu Kawasaki-ul echipei Puccetti Racing, pentru care aleargă și acum.

Decizia de a se retrage la o vârstă nu foarte înaintată a fost determinată în primul rând de accidentările serioase din ultimul an și jumătate. Turcul s-a accidentat la mâna dreaptă la începutul sezonului trecut, ratând primele două etape, apoi a revenit puternic, cu cinci victorii și un loc doi la mijlocul sezonului, intrând din nou în bătălia pentru titlu. Dar o căzătură violentă la Magny-Cours, în Franța, a cauzat o fractură de șold foarte urâtă. Chiar și așa, Kenan a participat la ultima etapă din 2017, în Qatar, în încercarea de a lua al șaselea titlu, dar a reușit doar un loc trei – oricum o realizare monumentală, având în vedere că era departe de a fi complet refăcut.

Și începutul acestui sezon l-a afectat pe Sofuoglu, după ce o căzătură a cauzat recidiva problemelor la șold. Astfel că multiplul campion mondial a hotărât să se retragă după etapa de la Imola a mondialului de Superbike/Supersport, care va avea loc weekendul viitor.

Acum, Kenan se va concentra pe mentorarea tinerelor talente, unul dintre acestea fiind tânărul Toprak Razgatlioglu, care aleargă acum în sezonul său de debut în Superbike. Cu 45 de victorii la activ, dintre care 43 în Supersport mondial, turcul este deja o legendă a sportului, nu numai prin rezultatele obținute, ci și prin stilul său dur și agresiv pe pistă, dar calm și prietenos în afara ei.

 

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account