Un custom deosebit: Harley-Davidson XR1200TT Shaw Speed & Custom

Pentru customizatorii englezi Shaw Speed & Custom, nu este prima data cand se implica intr-un proiect cu valente „racing” accentuate. De data aceasta este vorba de un H-D XR1200, carenat complet, inspirat din motocicleta pilotata de Cal Rayborn, pilot californian care a castigat cursa de 200 de mile de la Daytona in 1968 si 1969.

[wzslider]

Echipa engleza, condusa de Simon Peacock, a modificat de-a lungul timpului modele Harley-Davidson in diferite configuratii, de la enduro la supermoto si de la cafe-racer la flat-tracker. De data aceasta provocarea a fost si mai mare, clientul fiind un dealer H-D din East Sussex, Anglia.

Proiectul a fost inspirat de modelul XR750 TT al lui Cal Rayborn, de aceea s-a folosit carenajul complet. Acesta a fost produs de SS&C, fiind denumit Streamliner si destinat curselor de viteza de la Bonneville.

shaw-speed-custom-xr1200tt-15

Motocicleta a primit si o evacuare Akrapovic cu tobe modificate, perfect integrate in partea dreapta a carenajului. Evacuarea de curse este combinata cu un filtru de aer si un EFI Tuner (modificare a softului de injectie si aprindere), ambele de la Screamin’ Eagle. Astfel puterea bicilindrului american trece de pragul de 100 CP.

La nivelul ciclisticii, s-a optat pentru o furca inversata, amortizoare Ohlins, jante Dymag de 17” cu pneuri Michelin Power Sport de 120/70 si 190/55 si frane RSD Morris cu etriere Brembo. Si scaritele de curse Free Spirits sunt realizate tot in Italia. Oglinzile retrovizoare sunt inexistente, in locul lor existand o camera video in codita, care transmite imaginile la un monitor instalat pe jugul furcii.

shaw-speed-custom-xr1200tt-13

Transmisia finala a fost convertita de la curea la lant, iar bascula a fost vopsita intr-o culoare care imita fibra de carbon. Tusa finala este data de vopseaua aplicata de Image Design, care imita (intr-un stil modern) schema grafica a echipei oficiale Harley-Davidson de la sfarsitul anilor ’60, inclusiv numarul norocos al lui Cal Rayborn.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account