Rossi, dupa victoria la Misano: ¨M-am simtit ca Papa!¨

Pentru Rossi, nu incape nicio indoiala: ¨Sunt cel mai bun Valentino din toate timpurile, nu mi se pare ca as fi mai lent decat atunci cand castigam cate 10 sau 11 curse pe sezon doar pentru ca am 35 de ani.¨

__gp_8251_original

Pentru a reusi, insa, trebuie ¨sa crezi in asta¨ subliniaza mama italianului, Stefania, emotionata si uimita in acelasi timp. De fapt, Rossi a reusit o realizare incredibila. Putini sportivi din lume au avut o cariera atat de indelungata – Vale a castigat la 18 ani si 27 de zile de la primul sau succes, in categoria 125.

¨A fost adrenalina pura. Si mie mi s-au umezit un pic ochii cand i-am vazut bucurandu-se pe toti prietenii mei, pe iubita mea, pe cei care lucreaza alaturi de mine si pe baietii din ¨academy¨. Sa castig din nou era obiectivul principal in acest sezon: ieri dupa-amiaza mi-am dat seama ca am posibilitatea asta, pentru ca acest circuit imi place mult si Yamaha merge foarte bine aici. Si duelul cu Lorenzo a fost frumos, ca acum cinci ani: ultimul tur a fost emotionant. Pentru a obtine aceasta victorie, am lucrat foarte mult si eu, alaturi de Silvano Galbusera (seful sau de echipa), de echipa mea, de Yamaha: sa ajung din nou sa obtin acest gen de succes este de-a dreptul emotionant.”

Intrebat daca isi daduse seama ca Marquez cazuse, Rossi raspunde: ¨In unele puncte, auzeam motorul motocicletei sale in spatele meu, apoi nu l-am mai auzit: nu mi-am dat seama ca a cazut, credeam doar ca a ramas ceva mai in urma. Apoi, cand am trecut linia de finis, mi-am dat seama ca el nu mai era in cursa. Desigur ca aceasta cazatura a lui Marquez mi-a facut misiunea mai usoara, dar cred ca as fi putut sa castig si daca nu cadea. Aici am mers mereu foarte bine si acum am reusit sa profitam de usorul avantaj pe care il aveam fata de Honda. A trebuit sa trag tare si sa nu fac greseli. Marquez era in dificultate si ramanea de vazut ce strategie urma sa aplice – sa se multumeasca cu un podium sau sa incerce sa castige. El a incercat sa castige, asta si pentru ca are un avantaj foarte mare in clasament. Dar astazi eu am mers mai tare. Cred ca Marquez a incercat sa faca pe <<fenomenul>>, cum a facut si cu depasirea din Corkscrew de anul trecut, la Laguna Seca. Ii plac lucrurile mai teatrale. Dar astazi nu i-a mers.¨

 

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account