Sunderland revine puternic în Dakar, pentru o luptă strânsă KTM vs Honda

Sam Sunderland a câștigat prima sa etapă din Dakar 2021 astăzi, în penultima zi. Britanicul a avut un joc strategic excelent de-a lungul raliului și mâine se va lupta pentru victorie cu piloții de la Honda – Kevin Benavides și Ricky Brabec.

În prima parte a ediției 2021 a Raliului Dakar, era clar că pilotul care câștiga o etapă avea să piardă masiv în următoarea zi, deschizând traseul. Toby Price și Joan Barreda și-au disputat victoriile de etapă, fluctuând în clasament pe măsură, dar Sam Sunderland se menținea constant în zona locurilor 5-6. Nu pierdea foarte mult timp față de lideri și nu deschidea niciodată traseul.

Strategia britanicului, care a câștigat raliul în 2017, a dat roade și acum Sam este singurul pilot KTM care se luptă cu șanse reale la victorie. În speciala de astăzi, Sunderland a atacat în sfârșit, pentru a mai recupera din distanța care îl separa de liderul la general, Kevin Benavides. Argentinianul de la Honda a avut și el un parcurs destul de constant de-a lungul raliului și conduce în clasamentul general cu un avantaj de puțin peste 4 minute față de Sunderland și peste 7 minute față de Ricky Brabec, coechipierul său în echipa de uzină Honda și câștigătorul ediției de anul trecut.

Speciala de astăzi, lungă de 464 km, a fost ultima pentru Joan Barreda, care a ratat un punct de realimentare și a rămas fără benzină la kilometrul 267. Ulterior, spaniolul de la Honda a cerut asistență medicală și a fost evacuat cu elicopterul, încheindu-i-se astfel campania 2021. Deși a câștigat foarte multe speciale de-a lungul carierei, Barreda nu a terminat niciodată raliul mai sus de locul 5.

Al nostru Mani Gyenes și-a conservat poziția în clasamentul general – una excelentă, de altfel. Sătmăreanul începea raliul la destul de puțin timp după o accidentare la picior, din care nu își revenise complet. Românul de la Autonet Motorcycle Team a terminat ziua pe locul 29 și este acum pe locul 24 la general și pe locul secund la categoria Original by Motul. Distanța față de lituanianul Arunas Gelazninkas, care conduce clasamentul la clasa fără asistență, este prea mare pentru a fi recuperată în speciala relativ scurtă de mâine (225 km) – ultima a raliului, dar, fiind vorba de Raliul Dakar, încă se poate întâmpla orice.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account