Jorge Lorenzo: „Rossi este cel mai bun pilot din toate timpurile.”

Jorge Lorenzo are multe păreri și nu se sfiește să le facă publice, mai ales în ultima perioadă, de când a aflat că a fost înlocuit de Cal Crutchlow în echipa de teste Yamaha.

Ieșit din nou la pensie, de data aceasta după un an nu foarte prolific ca pilot de teste Yamaha, Jorge Lorenzo nu se sfiește să își declare sus și tare părerile, fie ele și controversate, pe rețele sociale și în interviuri. Multiplul campion mondial a semnat înainte de începutul sezonului 2020 cu Yamaha ca pilot de teste, dar nu a apucat să facă decât patru zile de teste, la Sepang, în intersezon, și la Portimao, unde era cu patru secunde mai lent decât cei mai rapizi rideri care au participat la acel test. Fără îndoială, faptul că Lorenzo nu părea doar ieșit din formă ca pilot, dar părea să-și fi pierdut și motivația și forma fizică a contat în decizia celor de la Yamaha de a se despărți de pilotul care le-a adus două titluri mondiale în trecut.

După ce a fost înlocuit cu Cal Crutchlow, Lorenzo a comentat că manevra celor de la Yamaha a fost ca și cum ar fi „schimbat aurul pe bronz”, făcând aluzie la faptul că britanicul nu are titluri mondiale la cel mai înalt nivel și nu are pedigree-ul său.

Într-un interviu, Crutchlow a ripostat, spunând: „Nu am ce să-i răspund. Până la urmă, așa simte el și gata. Îl respect pe deplin ca pilot, este cvintuplu campion mondial. Sigur, și el spune cam de multe ori că e cvintuplu campiom mondial și că e foarte, foarte tare pe motocicletă. Dar asta nu înseamnă că e un pilot de teste nemaipomenit. E chiar atât de simplu. Cred că unele dintre lucrurile pe care le spune nu trebuie luate neapărat ca atare; sunt sigur că l-a afectat pe el mult mai mult decât m-a afectat pe mine.”

Lorenzo nu a rămas dator și a dat replica, tot pe rețelele sociale: „Să spui că nu sunt un pilot de teste foarte bun este ca și cum ai spune că Pământul e pătrat. Inginerii și piloții care au împărțit boxa cu mine la Yamaha și La Ducati știu cât sunt de bun la a dezvolta motocicleta și la a o face mai rapidă. Chiar și dacă vorbim strict pe cifre, realitatea este că, după ce am plecat din ambele echipe, numărul de victorii pe sezon a scăzut. Cât despre Cal, este unul dintre piloții cu mai puține victorii și mai multe căzături în ultimii 10 ani. Cred că va fi un pilot de teste foarte bun… dacă vor să testeze cât este de rezistentă motocicleta.”

Cu această afirmație foarte acidă încheie Lorenzo „atacul” la Cal Crutchlow, un pilot care are trei victorii la clasa regină, toate cu Honda, motocicletă pe care Lorenzo însuși nu a reușit mai nimic înainte de a se retrage din activitatea competițională, la finalul sezonului trecut.

Tot pe rețelele sociale, întrebat fiind care ar fi topul piloților din toate timpurile, l-a dat pe Rossi ca „best of all time”, înaintea lui Marquez, Agostini, Doohan și… Lorenzo. Asta deși, cu un deceniu în urmă, pilotul din Mallorca nu se avea deloc bine cu coechipierul său italian.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account