Norton prezinta noul Dominator

Iata primele imagini oficiale cu noul Norton Dominator SS, care va fi lansat oficial in weekendul care urmeaza.

Norton_DomiSS_ij_0068

Norton Dominator va fi lansat in doua versiuni, ambele fiind omologate pentru circulatia pe drumurile publice, dar diferind in ceea ce priveste unele componente. Varful de gama, varianta SS pe care o vedeti in imagini, va costa circa 32.600 de euro si modelul standard,  mai slab echipat, circa 26.500 de euro.

Proprietarul Norton, Stuart Garner, a declarat pentru britanicii de la MCN: ¨Dominator este un model nou foarte important pentru noi si multi clienti se vor bucura de el, caci au cerut un astfel de model de cand s-a epuizat tot lotul de Domiracer.

Norton_DomiSS_ij_0007

Dominator SS va fi produs in serie limitata, in timp ce modelul standard va intra in productia normala de serie.

Dilema celor de la Norton a fost realizarea unui model care sa semene cu Domiracer, dar fara a afecta valoarea celor 50 de exemplare de Domiracer vandute anul trecut. Seria limitata de 50 de exemplare de Domiracer s-a vandut in cateva zile, in ciuda pretului de 25.000 de lire sterline (circa 33.000 de euro). Fiecare exemplar de Domiracer trebuia sa treaca printr-un proces de omologare individuala pentru a fi folosit pe drumuri publice.

Norton_DomiSS_ij_0039

Daca Norton ar fi produs inca 50 de exemplare de Domiracer, ar fi afectat valorile celor 50 deja vandute, asa ca producatorul britanic a creat un alt model. Dominator foloseste acelasi motor cu doi cilindri paraleli de 961 cmc racit cu aer de pe Norton Commando 961, dar intr-un cadru creat special, in stil „featherbed” – genul care i-a consacrat pe britanici in anii ´50-´60.

Modelul Dominator normal are un rezervor normal, vopsit, cel de aluminiu fiind montat doar pe varianta SS. Aceasta primeste si evacuarea dubla in stil megafon.

Ambele variante vor iesi din fabrica cu evacuari omologate pentru strada, cele sport in stil megafon fiind incluse intr-un kit racing pentru varianta SS.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account