Manuel Lettenbichler câștigă Red Bull Romaniacs 2020!

Tânărul pilot KTM Manuel Lettenbichler câștigă pentru a doua oară consecutiv cel mai dificil raliu de hard-enduro din lume, Red Bull Romaniacs, la limită în fața veteranului Graham Jarvis și a lui Alfredo Gomez.

Manuel Lettenbichler, în drumul către victorie la Red Bull Romaniacs 2020, Vertical Madness.

Fiul lui Andreas Lettenbichler (care a avut, la rândul său, parte de lupte spectaculoase cu Graham Jarvis acum ceva ani) a câștigat din nou Red Bull Romaniacs, de data aceasta ediția 2020, una complet diferită de toate celelalte, pentru că s-a desfășurat pentru prima dată pe timp de toamnă târzie, fără spectatori de-a lungul traseului din Carpații Meridionali.

Graham Jarvis s-a luptat intens pentru victorie, dar a fost nevoit să se mulțumească cu locul secund după asaltul din ultima zi al lui Letti Jr.

Letti Jr. și-a pregătit impecabil asaltul final pentru victorie încă de ieri, când a terminat ziua al doilea, fiind la general cu doar 25 de secunde în spatele lui Graham Jarvis. Acesta a fost nevoit să deschidă traseul astăzi, în ultima zi a competiției, fiind într-un clar dezavantaj, mai ales în condiții de ceață și vizibilitate scăzută. Astăzi Billy Bolt a fost cel mai rapid, urmat de Alfredo Gomez, care se afla într-o bătălie la fel de intensă pentru ultima treaptă a podiumului cu Wade Young, câștigătorul ediției din 2018 a Red Bull Romaniacs. Manuel Lettenbichler a terminat al treilea în clasamentul zilei, urmat îndeaproape de Wade Young, cu Graham Jarvis abia al cincilea, la aproape trei minute de adversarul său principal. Astfel, Letti Jr. a recuperat cele 25 de secunde care îl despărțeau de Jarvis și a adăugat încă 2 minute și 26 de secunde, pentru o victorie răsunătoare. Jarvis este nevoit încă o dată să se mulțumească cu a doua treaptă a podiumului, cu Gomez al treilea și Wade Young pe patru. Primul român clasat la Gold a fost Nicolae Vasiu, pe 13.

Alfredo Gomez a terminat pe ultima treaptă a podiumului.

La clasa Silver, danezul Peter Weiss, alergând pentru FM Racing Romania, a avut câștig de cauză după patru zile dificile pe traseu, urmat de francezul Fabien Poirot și de britanicul Joe Deakin. Primul român clasat a fost Alex Tara, pe locul 7.

La Bronze, germanul Eddie Findling a câștigat la general, cu un avans de peste 8 minute față de al doilea clasat, francezul Hugo Bernard, podiumul fiind completat de germanul Alexander Gehlert.

La clasa Iron, câștig de cauză a avut deja legendarul Mani Gyenes, care a participat la această clasă „light”, fiind în revenire după o fractură la picior. Cu trei săptămâni în urmă, Mani încă umbla în cârje, așa că a decis să nu-și asume mai multe riscuri decât este strict necesar și a alergat la Iron. Mani este singurul pilot din istoria Red Bull Romaniacs care a participat la absolut toate edițiile de până acum (din 2004!). Al doilea rider la Iron a fost francezul Romain Courty, urmat de irlandezul Murray Shotter.

La nou-creata clasă Atom, cu cel mai lejer traseu din concurs, destinată amatorilor fără prea multă experiență, câștigător a fost tot un român, Dan Ștefan Mateescu, urmat de americanul Rich Mumford și de francezul Firmin Mourino.

Astfel se încheie ediția 2020 a Red Bull Romaniacs, care își păstrează renumele de raliu dificil, dublat de condițiile deloc prietenoase din acest sfârșit de octombrie, cu startul la temperaturi sub 0 grade, un traseu greu, făcut și mai greu de ploi torențiale (motiv pentru care s-a și renunțat la unele checkpoint-uri în ziua a treia a raliului)

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account