Kevin Schwantz alearga din nou! Va participa la cursa de 8 ore de la Suzuka in acest weekend!

Fostul campion mondial de motociclism viteza, Kevin Schwantz, va participa la cursa de 8 ore de la Suzuka, in Japonia, contand in Campionatul Mondial de Anduranta. Schwantz a alergat in Motomondialul de viteza cu Suzuki intre 1987 si 1994, in categoria 500 cmc, luand titlul mondial in 1993.

AU1075978

Texanul s-a retras din competitii in 1994 si si-a deschis propria scoala de pilotaj in SUA, participand ocazional la evenimente de presa pentru Suzuki si Dainese.

Acum, la 48 de ani, Schwantz s-a lasat convins de bunul sau prieten, fostul pilot de World Superbike Yukio Kagayama, sa-si reia activitatea competitionala pentru un singur weekend, cu ocazia prestigioasei curse de 8 ore de la Suzuka, cea mai populara cursa de motociclism viteza din Japonia.

Lui Schwantz si lui Kagayama li se va alatura o alta legenda a competitiilor de motociclism viteza, japonezul Noriyuki Haga, de trei ori vicecampion in Mondialul de Superbike. Cei trei vor pilota cu schimbul in decursul celor opt ore ale cursei de pe circuitul nipon, numarandu-se printre candidatii la victorie, datorita experientei enorme de care beneficiaza.

Echipa, al carei proprietar este Kagayama, va folosi o motocicleta Suzuki GSX-R 1000 preparata special pentru cursele de anduranta, cu rezervor de 24 de litri, sistem de alimentare rapida si roti cu sistem de schimbare rapida. Pneurile folosite vor fi marca Dunlop.

„De-abia astept sa alerg din nou in cursa de 8 ore de la Suzuka alaturi de Yukio, pe Suzuki GSX-R 1000, pentru ca pe acel circuit am obtinut prima mea victorie de Grand Prix, in 1988,” spune Schwantz. „Ultima data am alergat in cursa de 8 ore alaturi de Doug Chandler si am abandonat din motive tehnice. Pe atunci, echipele aveau doar doi piloti si era o cursa foarte solicitanta din punct de vedere fizic. Nu va fi usoara nici acum, cu trei piloti, dar solicitarile vor fi ceva mai mici. Nu am castigat niciodata aceasta cursa, dar cred ca acum, alaturi de coechipieri puternici precum Yukio si Nori, plus pneurile Dunlop, cred ca avem sanse sa castigam.”

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account