Prezentarea oficială a noii echipe Yamaha Petronas SRT a avut loc la Kuala Lumpur

Așa arată motocicletele noii echipe Petronas Yamaha SRT. Aceasta a organizat un eveniment la Kuala Lumpur pentru a prezenta motociclete și piloții care vor alerga pentru formațiunea din Malaezia la cele trei clase din Motomondial.

La Moto3, piloții vor fi scoțianul John McPhee, unul dintre cei mai experimentați rideri din clasa mezină, și Ayumu Sasaki, un rider care a arătat câteva momente de strălucire, dar încă nu a demonstrat de ce este capabil. Echipa de Moto3 se va numi ca și până acum Petronas Sprinta Racing.

La Moto2, Petronas Sprinta Racing va avea un singur rider anul acesta, pe malaezianul Khairul Idham Pawi, un tânăr care a uimit o lume întreagă atunci când a câștigat o cursă în condiții meteo dificile la Moto3, dar care nu a arătat cine știe ce la Moto2 până acum.

La MotoGP, echipa circuitului Sepang este prezentă în premieră, cu sponsorizarea Petronas și cu suport de uzină din partea Yamaha. Astfel, echipa se va numit Petronas Yamaha SRT și îi va avea la ghidon pe tinerii Franco Morbidelli și Fabio Quartararo.

Prezentarea a avut loc în complexul Petronas Twin Towers, cu mare fast, iar așteptările sunt pe măsură. Asta pentru că Morbidelli, considerat neoficial riderul numărul 1 al echipei, va începe sezonul cu o motocicletă YZR-M1 „Spec A”, adică echivalentă cu ale piloților de uzină Valentino Rossi și Maverick Vinales. Asta înseamnă că noua echipă din Sepang beneficiază de un suport de uzină mult mai important față de ce primea echipa Tech 3 a lui Herve Poncharal, care a trecut la motociclete KTM pentru 2019.

Managerul echipei este experimentatul olandez Wilco Zeelenberg, care era până acum „rider coach” pentru echipa de uzină Yamaha, și care s-a declarat încântat de potențialul echipei. Îl apreciază pe Morbidelli pentru viteza pură și pentru feedback-ul foarte precis pe care l-a dat echipei după primele teste cu noua motocicletă. Italianul care provine din VR46 Academy s-a clasat al șaselea la finalul testelor de anul trecut. Fabio Quartararo este la primul contact cu o motocicletă de MotoGP și a terminat testele cu al doisprezecelea timp, o dovadă a talentului pur de care dă dovadă francezul care nu a împlinit încă 20 de ani.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account