Robert Mureșan devine campion național și est-european după ultima etapă a CEE BMU, la Adâncata

Robert Mureșan a obținut din nou titlurile de campion național și est-european de motociclism viteză, după un podium și o victorie în manșele ultimei etape ale Campionatului Est-European, desfășurată la Adâncata, pe MotorPark România.

foto: Sabin Malișevschi

Weekendul trecut s-a disputat ultima etapă a Campionatului Național și Est-European de motociclism viteză, pe MotorPark România. Vremea a fost favorabilă, dar grilele nu s-au umplut. La clasele Superbike și Supersport au alergat cinci, respectiv șapte piloți din România și Bulgaria.

La Superbike, bătălia pentru titlul est-european urma să se dea între Robert Mureșan (CSM București) și bulgarii Martin Choy și Angel Karanyotov. În calificări, Karanyotov, fost pilot de Supermoto mondial, a stabilit recordul absolut al circuitului, cu 1:38,768, obținând pole-position-ul. Mureșan s-a calificat al doilea, cu Choy completând prima linie a grilei. În prima cursă, cea de sâmbătă, Karanyotov a pornit tare de la început și s-a distanțat, obținând o victorie relaxată în fața lui Mureșan, care a fost urmat, la destul de mare distanță, de Martin Choy, care, după ce și-a avariat motocicleta foarte tare vineri, a mers pe o motocicletă împrumutată de la echipa Racing Academy.

În a doua cursă, cea de duminică, atât Karanyotov, cât și Choy, au fost afectați de probleme tehnice, astfel că Robi Mureșan nu a avut concurență în drumul spre victorie. Bulgarii au repornit în cursă, dar Karanyotov a reușit doar locul 2, la peste 40 de secunde de pilotul român, iar Choy a terminat pe ultimul loc, la un tur distanță. Astfel, Robert Mureșan a devenit din nou campion est-european și național.

La Supersport, veteranul Ionel Pascotă s-a luptat din greu cu doi piloți bulgari foarte rapizi, Milen Georgiev și Plamen Petrov. Aceștia au dominat ambele curse, deși pilotul din Giroc se calificase în pole-position. Astfel, ordinea pe podium în ambele curse a fost Georgiev, Petrov, Pascotă. Pilotul bănățean a obținut încă un titlu național, devansându-l pe Adrian Petrovici.

La clasa Formula 600, dedicată debutanților, Vlad Neaga a pornit din pole-position, dar a pierdut în ultimul tur lupta pentru victorie cu bulgarul Todorov Atanasov, devansându-l în schimb pe Yanislav Dimitrov. În a doua cursă, timișoreanul s-a luptat cu Yanislav Dimitrov pentru victorie, după ce a revenit din poziția a patra după start, și a avut câștig de cauză. Astfel, Vlad Neaga a devenit campion est-european la clasa Formula 600 și campion național la debutanți.

La Formula 1000, bulgarul Boyko Bozhinov, pornit din pole-position, a câștigat prima cursă fără probleme, cu podiumul completat de Alex Szekely și Georgi Vasilev. Se remarca în prima cursă însă Ciprian Iulian Trifan, care făcea cel mai rapid tur, sub 1:44. Trifan avea să câștige a doua cursă, revenind din poziția a patra după start, cu timpi pe tur fulminanți. Podiumul a fost completat de Georgi Vasilev și de Alex Szekely.

La clasa 85 cmc, tânărul Patrick Pascotă, a patra generație de piloți din familia Pascotă, a câștigat prima cursă, apoi a fost devansat de Daniel Băbescu (locul 2 în prima cursă), cu podiumul completat de Oliver Szasz.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account