Alberto Puig: „Rossi refuză să accepte că vremea lui a trecut.”

Într-un interviu pentru publicația spaniolă „La Vanguardia”, Alberto Puig, actualmente managerul echipei Repsol Honda, a avut câteva păreri destul de controversate de exprimat referitor la Dani Pedrosa, fostul său protejat, și la Valentino Rossi.

Alberto Puig nu prea dă interviuri și nu este, în general, foarte prietenos cu presa. A făcut o excepție pentru publicația spaniolă „La Vanguardia”, căreia i-a acordat un interviu amplu acum câteva zile.

În acest interviu, Puig se exprimă destul de acid și de direct referitor la Dani Pedrosa, cel care și-a început cariera sub oblăduirea lui Puig și care s-a retras din competiții la finalul acestui an, acceptând un rol de pilot de teste pentru KTM. Despre Pedrosa, Puig spune, printre altele: „Anul acesta, când am lucrat din nou cu el, am văzut un Dani diferit de cel pe care mi-l aminteam. Ca să fii campion în MotoGP, trebuie să-ți asumi niște lucruri, să faci niște lucruri pe care el nu le-a făcut. Alții și-au dorit mai mult titlul.” Puig a recunoscut talentul imens al lui Pedrosa, care avea potențial să fie constant în top 5 atunci când se concentra, chiar și cu o mână accidentată, dar spunea că pilotul catalan nu mai avea flacăra în interior.

Apoi, Puig a trecut și la Valentino Rossi, spunând despre acesta că, deși îl respectă ca pe un mare pilot, „refuză să accepte că vremea lui a trecut”. Puig a mai speculat și că ranchiuna pe care Rossi i-o poartă lui Marquez vine cumva tot de acolo, de la faptul că lui Rossi îi este greu să accepte că i-a trecut perioada de glorie și că Marc este acum numărul 1. Animozitatea se pare că nu este reciprocă, conform veteranului catalan, care spune că Marquez nu a făcut nimic cu răutate împotriva lui Rossi vreodată. Apoi, Puig a continuat speculațiile, spunând că această ranchiună a lui Rossi este, de fapt, un semn de slăbiciune: „Poate să-ți placă sau nu, dar Marc este numărul 1. Pe el nu îl afectează că Rossi încearcă să întoarcă opinia publică împotriva lui. Ci dimpotrivă: am simțit slăbiciunea sa în acțiunile sale.”

Apoi, Puig și-a declarat admirația pentru Marquez, ca pilot, fiind impresionat de maturitatea și de modestia campionului mondial: „Marquez este o anti-vedetă, nu vrea să pară ceva ce nu este. Are modestia și curiozitatea de a asculta, atât pentru a învăța, cât și din respect. Dar este un adevărat asasin pe motocicletă, o mașină programată să meargă la limită.” Este Marquez pilotul perfect? „Perfecțiunea nu există, dar el e aproape,” spune Puig. „Marquez încă mai poate să devină și mai bun. Unul dintre punctele sale forte este că recunoaște când a făcut o greșeală și lucrează să o corecteze în viitor. Majoritatea piloților nu recunosc niciodată când fac greșeli. El e fix invers.”

Apoi, Puig a continuat spunând că nu se îndoiește că Lorenzo va ajunge la un nivel foarte ridicat pe Honda, și încă foarte repede. Și că nu-și face griji despre gestionarea situației în echipă. Honda nu a avut niciodată pilotul numărul 1 și pilotul numărul 2 și lucrurile nu se vor schimba. Și Puig nu are de gând să joace un rol de împăciuitor: „Mulți manageri de echipă încearcă să creeze o situație în care elimină total conflictul dintre piloți. Pentru mine, asta e o greșeală. Așa n-o să câștige niciunul nimic.”

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account