Motoarele in doi timpi revin in Mondialul de Motocros!

Dupa o intalnire la nivel inalt intre reprezentantii producatorilor, ai FIM, Youthstream (promotorul Campionatului Mondial de Motocros) si FIM Europa, se naste noul campionat european de motocros cu motoare de 300 cmc in doi timpi. Organizatorii sunt convinsi ca aceasta competitie ar putea avea succes.

mx3-motocross-1

Youthstream prevede organizarea a 6-7 curse in acelasi timp cu MXGP (cum s-a procedat deja cu categoriile 125 si 250). Cilindreea permisa va fi intre 200 si 300 cmc, in doi timpi, desigur.

Youthstream si FIM Europa sunt de parere ca multi piloti vor fi interesati de participarea la acest campionat, mai ales tinand cont de faptul ca, incepand cu 2014, nu va mai exista Campionatul Mondial MX3.

Revenirea motorului in doi timpi in motocrosul competitional de nivel inalt era deja asteptata de cateva luni. Din ce in ce mai multi pasionati aleg sa revina la motorul cu amestec pe pistele de motocros de amatori. In enduro s-a facut deja revenirea, chiar si la nivel comercial: motocicletele cu motor in doi timpi se vand adesea mai bine decat cele in patru timpi.

Nu este un mister ca motoarele in doi timpi de ultima generatie (in care mai multi constructori europeni au aratat ca inca mai cred) sunt mai agile si mai distractive decat cele mari in patru timpi, costand in acelasi timp semnificativ mai putin la capitolul intretinere si piese de schimb.

 

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account