Adrian Newey: „Pilotii din MotoGP sunt supraoameni”

Directorul tehnic al echipei Red Bull F1 a vorbit de sportul pe doua roti intr-un interviu pentru ziarul englez „Telegraph”.

adrian-newey2

Este o legenda vie in Formula 1. A castigat oriunde s-a dus. Si, in ultimii patru ani, monopostul proiectat de el a dominat autoritar scena Formulei 1, cu Sebastian Vettel la ghidon. Dar dupa 25 de ani de cariera, Adrian Newey, directorul tehnic al echipei Red Bull F1, pare sa fie satul de sportul pe patru roti.

In paginile ziarului „Telegraph” a aparut un material amplu despre Adrian Newey, denumit „cel mai mare inginer britanic in viata”. In articol este prezentata nu doar ilustra cariera a lui Newey, ci intreaga sa viata. Incepand cu machetele construite alaturi de tatal sau in adolescenta, continuand cu karturile construite singur la scoala si ajungand la victoriile in Formula 1.

Dar, dupa 25 de ani in mijlocul circului care este Formula 1, Adrian Newey se gandeste la noi provocari. Conform articolului din „Telegraph”, cel mai probabil se va implica in proiectarea barcii lui Ben Ainslie pentru cucerirea Cupei Americii. O despartire de F1 motivata pe de o parte de faptul ca englezul cauta noi provocari, pe de cealalta parte de faptul ca nu se mai distreaza in F1.

Vorbind despre cum Formula 1 este mai plictisitoare fata de anii trecuti, de felul in care tehnologia a „furat” latura boema si periculoasa care era odinioara inerenta acestui sport, Adrian Newey vorbeste despre alte sporturi, in special MotoGP:

„Daca urmaresti un sport – nu conteaza ce sport – vrei emotii, vrei sa ai senzatia ca oamenii care practica sportul acela sunt deosebiti. Daca privesti o cursa de MotoGP, crezi ca baietii aia au abilitati supraomenesti. O senzatie pe care nu o mai poti avea actualmente in Formula 1.”

Cine stie, poate dupa ce a castigat tot ce se putea alaturi de  echipe precum Williams, McLaren si Red Bull, cel mai mare inginer in viata din Marea Britanie poate va intra in MotoGP… Ar fi foarte interesant, cu siguranta.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account