Echipa Rossi/Morbidelli câștigă cursa de flat-track de 100 km de la Ranch VR46

Cursa de flat-track de 100 km de la ranch-ul lui Valentino Rossi din Tavullia a devenit deja o tradiție și mai toți piloții afiliați cu VR46 Riders Academy iau parte la eveniment. Anul acesta, Rossi și Morbidelli au câștigat, cu Passini/Baldassari și Fuligni/Foggia pe podium.

Dacă încă vă mai întrebați care este secretul tinereții fără bătrânețe a lui Valentino Rossi, care, în mai puțin de trei luni, va împlini 40 de ani, deja ar trebui să nu mai existe dubii: cursele pe două roți îl mențin tânăr și în forță. La doar câteva zile după încheierea testelor MotoGP de la Jerez, Doctorul s-a întors la Tavullia și a petrecut două zile în șaua motocicletei sale de flat-track, alături de tinerii săi prieteni din VR46 Riders Academy și de un grup select de jurnaliști.

„Premiul este orgoliul, doar orgoliul!”, explica Franco Morbidelli cu un zâmbet, imediat după cursă. „Acum, timp de un an, putem să ne fălim în fața celorlalți: v-am bătut, fraierilor!”

„E mult mai distractiv decât în MotoGP. Partea dificilă în MotoGP este că avem de făcut multe alte chestii, mai plictisitoare. Aici e doar distracție, doar plăcerea te a te da pe motocicletă. În MotoGP sunt multe alte lucruri: deplasarea, zborurile, padocul, autografele, pozele, PR, jurnaliști, interviuri. Doar la final apuci să te dai pe motocicletă!”, spunea Rossi despre plăcerea te a alerga la cursa de 100 km, alături de prieteni, într-o atmosferă plăcută și relaxată.

Dar asta nu înseamnă că piloții nu au luat în serios această cursă. Cum este cazul cam în fiecare sport sau joc în care participă sportivi de nivel înalt, nimănui nu-i place să piardă și duelurile sunt foarte, foarte intense.

„Avem bătălii extrem de dure aici – mult mai intense decât în GP, pentru că aici nu avem Direcția de Cursă”, explică râzând Morbidelli. Asta după ce același Franco s-a luptat la baionetă cu Lorenzo Baldassarri pentru primul loc, la jumătatea cursei. Cei doi s-au atins de mai multe ori și Baldassarri nu era deloc mulțumit de manevrele făcute de Morbidelli.

La un moment dat, Pasini se lupta cu Rossi, iar Doctorul rămăsese în urmă cu aproximativ șase secunde, după ce s-a lovit la picior într-unul dintre stâlpișorii de la marginea pistei, după ce a tăiat o trasă prea la interior. După ce a făcut schimbul cu Morbidelli, Rossi șchiopăta vizibil. A chemat medicul, dar, pentru că accidentarea nu îl încurca în pilotaj, a decis să termine cursa și să facă verificări mai amănunțite ulterior. Pe final de cursă, Pasini avea un avantaj de câteva secunde, dar a greșit și a căzut, fiind depășit.

După luptele strânse, existau tensiuni între lupii tineri ai academiei VR46, lucru care nu este deloc neobișnuit. „Câteodată este greu să gestionăm conflictele dintre piloți, după curse,” spune Vale. „Un tip îi spune altuia: să nu mai faci așa ceva niciodată… să vezi ce-ți fac eu data viitoare, chestii de genul ăsta. Dar noi mereu le spunem «piano, piano». Nu e ușor să dezamorsăm situația, dar agresiunea asta e bună pentru antrenament și pentru progres.”

Apoi, despre victoria în cursa de acasă, Doctorul a spus: „Este o mare victorie pentru că părea că pierduserăm cursa. E o emoție puternică și este important pentru că nici eu, nici Franco nu am câștigat o cursă anul acesta, așa că această victorie schimbă nota întregului sezon! Ne-am bucurat mult, mult de tot. A fost frumos. A fost o cursă dificilă pentru că pista s-a schimbat mult – aderența a crescut puțin la un moment dat, apoi a scăzut din nou, odată cu creșterea umidității, așa că trebuia să controlezi situația foarte bine. M-am distrat foarte mult.”

Cursa a fost foarte serioasă, dar evenimentul în sine avea un aer foarte relaxat. În fiecare an, Rossi și echipa lui vor să crească un pic profilul acestei curse. Ar vrea să invite și alți piloți din Motomondial (au fost dați ca exemple Vinales, Mir și Petrucci) sau alți rideri cu trecut glorios, precum Troy Bayliss. Anul viitor, cursa ar putea să fie deschisă publicului, cu banii de pe bilete urmând să fie donați. Weekendul următor, Rossi va mai participa la o cursă, de data asta pe patru roți. La Monza Rally Show, Rossi va încerca să obțină a șasea victorie.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account