Moto Morini a pregătit un mare X-Cape: V-Twin, 1200 cmc

Moto Morini X-Cape este un adventure bike lansat la EICMA, în 2021, împreună cu naked-ul Seiemezzo.

Cele două modele împart un propulsor bicilindric de 649 cmc, răcit cu lichid și, între timp, s-au bucurat de suficient succes. Suficient cât să încurajezeze Moto Morini să dezvolte o variantă mai mare a lui X-Cape, pe care, compania repusă pe linia de plutire de către Zhongneng Vehicle Group pare pregătită să o lanseze cât mai curând.

Marea problemă a lui Granpasso a fost… epoca în care s-a lansat. Adică tocmai la vreme de criză financiară. Dar la acea vreme, motocicleta a adus un iz de supermoto în nișa adventure touring.

Se pregătește așadar intrarea în scenă a lui Moto Morini X-Cape 1200, care poate fi considerat succesorul spritual al lui Gran passo 1200, un adventure bike cu caracter distractiv. Acesta a fost produs între 2008 și 2012, cariera sa fiind însă umbrită de dificultățile financiare de la acea vreme ale companiei.

Cât despre motorul de pe X-Cape 1200 acesta pare ar fi tocmai Bialbero Corsacorta, unitatea cu doi cilindri în V la 87 ° prezentă pe Scrambler 1200 și Corsaro, upgradată la normele Euro 5. Din punct de vedere al aspectului, X-Cape 1200 preia aspectul modelului mai mic, cu excepția carenajului frontal, care stă aproape perpendicular pe drum, în stilul vechilor motociclete care alergau la Dakar și a farului, mai „încruntat”.

Capitalizând pe succesul lui X-Cape, Moto Morini a prezentat la EICMA conceptul X-Cape ADV-R.

Motocicleta va rula pe o pereche de roți de 21 și de 18 inch, încălțate cu cauciucuri Scorpion STR. De frânare se ocupă o pereche de etriere Brembo Stylema. Cu siguranță, lista de dotări nu va dezamăgi, mai ales în condițiile în care X-Cape 1200 va avea de înfruntat rivali precum Honda CRF 1100L Africa Twin sau Ducati Multistrada V2. Va rezista oare pe această nișă? Cu siguranță, un punct de atracție pentru X Cape 1200 va fi prețul.

Dar, nu trebuie ignorat nici ce s-a întâmplat cu Benelli, brand care acum se bucură de un succes major, după ce a fost resuscitat financiar de QJ Motor. Moto Morini speră să îndrepte într-o direcție similară.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account