Yamaha Ténéré 700, 2023: upgrade al instrumentelor de bord, conectivitate smartphone și un sistem ABS rafinat

De la lansarea din 2019, Ténéré 700 s-a bucurat de un success răsunător în Europa, cu peste 40.00 de unități vândute.

Apoi au venit Ténéré 700 Rally Edition – cu ale sale dotări „enduristice” și Ténéré 700 World Raid, concepută pentru cele mai lungi și mai extreme aventuri.

Potențialul acestei motociclete a fost pe deplin demonstrat de către Pol Tarrés, care a realizat niște lucruri incredibil cu Ténéré 700. A participat la Erzberg Rodeo ajungând până unde nimeni nu a mai ajuns cu o motocicletă cu doi cilindri, adică până la Checkpoint 17, a stabilit un record de la altitudine pentru această clasă, cu 6.157 de metri și a participat cu succes la Red Bull Romaniacs.

Absolut incredibil, pentru o motocicletă de care, în definitv, poți să te bucuri și ca motocicletă „domestică” cu care să mergi la super-market să pui legume în top case. A, să nu uităm, la celălalt spectu al „nevoii de aventură”, Nick Sanders a făcut ocolul lumii pe Ténéré 700. Iar aceasta a a fost o aventură pe care doar pandemia Covid a reușit să o întrerupă, dar nu și să o oprească, pentru că aventurierul britanic și-a dus la capăt proiectul.

Așa că pentru 2023, Yamaha a avut în vedere câteva upgrade-uri, menite să întărească atractivitatea modelului. Astfel, Ténéré 700 primește un bord TFT de 5 inch, în stil World Raid, cu două ecrane, „Explorer” și „Street”. În modul „Explorer” focusul cade pe numărul de rotații, în timp ce modul „Street” este unul mai clasic, cu cadrane afișate analog.

Pentru că oricât de aventurier ai fi, tot va trebui să vorbești la telefon, bordul TFT permite conectivitate smartphone și, la fel ca și în cazul versiunilor 2023 al Yamaha MT, poate notifica dealerul preferat dacă sunt detactate probleme tehnice.

Îmbunătățirile sistemului ABS provin tot de pe Ténéré 700 World Raid. Mai exact există trei moduri: Full ON, roata față ON, roata spate OFF și Full OFF. Pentru momentele în care vrei să fii Pol Tarrés.

Ca element de detaliu, maneta de frână a fost reproiectată pentru a „supraviețui” în eventualitatea unui contact cu solul al motocicletei, o intrare USB înlocuiește sursa de 12V, iar semnalizatoarele încorporează tehnlogie LED. Totodată,  Ténéré a fost pregătit pentru a  fi dotat cu un quick-shifter.

Ténéré 700 Rally Edition va continua să fie disponibilă în schema de culoare Heritage White, dar, apar două noi scheme de culoare pentru Ténéré 700, Icon Blue și Tech Kamo.

 

 

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account