Rossi semnează cu Petronas Yamaha pentru încă doi ani!

Vestea mult-așteptată a venit! Îl vom mai vedea pe Doctor încă doi ani în Motomondial, după ce Rossi a semnat cu echipa Petronas pentru 2021, cu opțiunea de a continua pentru 2022.

Zvonurile legate de viitorul lui Valentino Rossi circulau intens de ceva vreme și majoritatea îl dădeau pe Doctor ca fiind în activitate anul viitor, alături de echipa Petronas SRT, pe o motocicletă Yamaha de uzină. Ei bine, acum zvonurile s-au concretizat, jocurile au fost făcute: multiplul campion mondial din Tavullia a semnat direct cu Yamaha, la fel ca piloții echipei de uzină Maverick Vinales și Fabio Quartararo, dar va face parte din echipa satelit Petronas SRT, unde va avea suport complet de uzină. Adică va avea o motocicletă Yamaha YZR-M1 identică cu a celor doi piloți de uzină.

Rossi va fi coleg de echipă cu Franco Morbidelli, care are încă un an rămas din contractul cu Petronas. Fără îndoială, lumea Motomondialului răsuflă ușurată după ce cea mai mare vedetă din sportul pe două roți a anunțat că rămâne în padoc, atrăgând cu el și atenția milioanelor de fani din întreaga lume. Cei de la Dorna, promotorii MotoGP, se vor putea folosi în continuare de imaginea Doctorului pentru încă un an sau doi.

Acordul de 1 + 1 (un an de contract plus încă unul pentru care are opțiune Rossi la finalul sezonului 2021) va fi anunțat oficial la Jerez, săptămâna viitoare, cu ocazia mult-așteptatei prime etape din sezonul 2020. Sezonul care începe peste o săptămână la Jerez este al 25-lea pentru Valentino Rossi, care va ajunge anul viitor la al 26-lea și, poate, la al 27-lea. Astea înseamnă o carieră incredibil de lungă pentru cel mai titrat pilot de MotoGP din istorie, care a participat deja la 402 Mari Premii și ar putea ajunge la 450 până se va retrage. Până acum, Rossi a câștigat 115 curse de Motomondial, aproape de recordul absolut de 122 de victorii deținut de Giacomo Agostini. Rossi nu a mai câștigat de la Assen 2017, dar țintește, fără îndoială, un al zecelea titlu mondial.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account