Google Maps pregătește funcția anti-accidente

Noua funcție a aplicației Google Maps este gândită pentru a preveni incidentele. Celebra aplicație de navigație pe smartphone va putea să dirijeze participanții la trafic pe rutele cele mai sigure.

Google Maps este aproape de momentul în care va adopta funcția anti-accidente sau „anti-tamponări”. În curând, pe aplicația de navigație pe smartphone, disponibilă pe iOS și pe Android, pe lângă indicațiile despre cel mai scurt sau mai rapid drum până la destinație, informațiile despre trafic, radare, ambuteiaje etc. va exista și funcția care previne incidentele.

Obiectivul celor de la Google este foarte ambițios: să evite peste 100 de milioane de frânări de urgență pe an, dirijând traficul pe rutele mai sigure. Pentru a determina care sunt cele mai periculoase străzi, noua funcție va folosi senzorii din dispozitivele mobile ale conducătorilor. Grație accelerometrelor și giroscoapelor prezente pe toate smartphone-urile, Google Maps va putea identifica zonele unde se întâmplă cele mai multe decelerări puternice și bruște.

Dar, pentru că dacă s-ar baza doar pe senzori, ar putea apărea multe alarme false, sistemul, prin intermediul inteligenței artificiale, va analiza și acțiunile celorlalți conducători prezenți pe stradă în același timp. În cazul unei creșteri neobișnuite a numărului de evenimente de frânare bruscă într-o anumită zonă la o anumită oră a zilei (de exemplu când se conduce cu soarele în ochi), sistemul va putea să detecteze aceste evenimente și să ofere rute alternative. Ținând utilizatorii departe de străzile „periculoase”, Google speră să contribuie la scăderea numărului de accidente și, implicit, al oamenilor răniți în accidente.

Deocamdată, alerta anti-accident este în fază experimentală. Google nu a dat încă date clare despre când va fi disponibilă publicului această nouă funcție.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account