Guy Martin nu va participa la Isle of Man TT în 2016

Experimentatul și popularul pilot britanic Guy Martin anunță absența de la următoarea ediție a legendarei curse Tourist Trophy din Insula Man pentru a participa la o cursă de mountain-bike în SUA.

2015-08-11_new_11882974_I2

Guy Martin la Isle of Man TT în 2015

Printr-un anunț făcut pe pagina sa de Facebook, Guy Martin a confirmat că nu va lua startul în următoarea ediție a Isle of Man TT, evenimentul cel mai renumit al sezonului de curse pe circuite stradale. Renumitul rider din Lincolnshire a anunțat că, în acea perioadă, va participa la Tour Divide, o cursă extremă de mountain-bike în America, care va începe în aceeași zi în cu cursa principală de pe Isle of Man, Senior TT.

Vestea a luat lumea moto prin surprindere, dar nu putem spune că era total neașteptată. Deja existau zvonuri în trecut despre o posibilă retragere din activitatea competițională a celui care este unul dintre cei mai cunoscuți piloți pe circuite stradale, dar care nu a câștigat până acum nicio cursă pe Insula Man.

Guy Martin, care a împlinit 34 de ani în noiembrie, a anunțat fanii săi pe Facebook că, după 11 ani de TT și aproape 16 ani de curse moto, creierul său avea nevoie de o schimbare de registru. Englezul a precizat și că aceste gânduri i-au venit în timp ce stătea întins pe patul de spital, după accidentul grav din Ulster Grand Prix. Martin se gândea să participe la Tour Divide, una dintre cele mai dificile curse de biciclete din lume, de trei ani încoace, așa că a decis să înfrunte această nouă provocare în 2016.

Guy Martin a precizat și că nu a încheiat cu totul capitolul motociclism. Va încerca un nou record pe renumitul Wall of Death, apoi, în vară, va încerca să doboare un record de viteză pe două roți alături de Triumph. Pilotul englez a spus că, dacă va  mai participa la curse pe circuite stradale, va fi alături de echipa TAS Racing, alături de care aleargă de câțiva ani încoace.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account