Ricky Brabec câștigă etapa a patra a Raliului Dakar. Mani progresează.

Americanul Ricky Brabec a reușit o etapă impecabilă, forțând de la un capăt la celălalt. Probleme mari pentru Quintanilla și pentru Walkner.

Ricky Brabec era oricum dispus să forțeze, orice-ar fi. După ziua de ieri, când s-a pierdut împreună cu Matthias Walkner și cu alți câțiva rideri, pierzând timp prețios, Brabec era cu atât mai dornic să tragă tare, fără să se gândească la riscuri.

Așa a și făcut, a plecat ca din pușcă și s-a instalat la conducere de la început. Nimeni n-a reușit să țină ritmul ucigător impus de pilotul american din echipa de uzină Honda. Walkner a recuperat și el din timpul pierdut ieri, ca și Toby Price, cei doi rideri KTM fiind cei mai apropiați de Brabec, la 6, respectiv 7 minute de acesta.

Dar lucrurile nu sunt tocmai roz pentru Walkner, ci dimpotrivă. Ieri, la finișul primei jumătăți de etapă Maraton, austriacul de la KTM spunea că e îngrijorat în legătură cu o accidentare aparent serioasă la gleznă. Aceasta nu a apărut în urma unei căzături, ci după o aterizare dură în urma unei sărituri mari. Walkner avea dureri serioase la finalul zilei de ieri și ar putea fi nevoit să abandoneze. În orice caz, performanța lui va fi afectată în cele ce urmează.

Pablo Quintanilla, care era în vârful clasamentului, cu un avantaj confortabil, înainte de startul etapei cu numărul patru, a căzut foarte mult în clasament, după ce s-a rătăcit o perioadă. Astfel, riderul din Chile a terminat cu 20 de minute în urma lui Brabec.

În clasamentul general, Brabec este acum lider, cu peste două minute avantaj față de Quintanilla și cu Toby Price la peste 4 minute de american. Oricare dintre primii șapte clasați are șanse serioase la victorie, având în vedere că locul 7, Matthias Walkner, este la sub 10 minute de lider. De la locul 8 (Paulo Goncalves) încolo, ecartul crește la peste 20 de minute.

Mani Gyenes a avut și el o etapă destul de bună ieri, avansând până pe 51 în clasamentul general, după ce a terminat speciala de ieri pe 50. Performanțele pot părea sub nivelul cu care ne-a obișnuit riderul din Satu Mare, dar să nu uităm că Mani aleargă accidentat, în teren dificil și stă la ghidon peste 10 ore pe zi. Și trebuie să aibă grijă de motocicletă, căci tot el trebuie s-o repare dacă are probleme. În categoria Original by Motul, Mani a terminat al doilea ieri și a avansat până pe 4 în clasamentul general. Cu nivelul de experiență și viteza lui Mani, chiar și accidentat și pilotând conservator, se pare că un singur rider din această categorie îi poate pune probleme cu adevărat, liderul momentan la general, britanicul Max Hunt.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account