Honda CBR600RR 2021: arată bine, dar se va vinde în Europa? [VIDEO]

Noua Honda CBR600RR 2021 va fi prezentată oficial pe 21 august, dar primele poze semi-oficiale cu noul model au apărut deja și dezvăluie câteva dintre caracteristici. Nu se știe însă dacă va fi omologată Euro 5. Dacă nu va fi, nu se va putea vinde în UE.

Știrea lansării versiunii 2021 a popularei sportive Honda de cilindree medie a fost însoțită de un videoclip și de două imagini, fiind publicată pe site-ul Honda Japonia cu câteva zile în urmă. Lansarea propriu-zisă va avea loc pe 21 august, moment în care vom afla și caracteristicile tehnice complete ale noului model. Între timp au apărut alte câteva poze cu noua 600RR, care lasă să se deducă destul de multe dintre caracteristicile noului model.

Din imaginile respective se poate trage concluzia că este vorba de o evoluție a modelului 2020, care încă se vinde actualmente în unele piețe (cum este cea din Statele Unite ale Americii). Cadrul, bascula, suspensiile, jantele și frânele sunt practic identice cu ale modelului actual. Practic, platforma este la bază fix cea introdusă pe modelul din 2007 și actualizată de câteva ori până în vremurile noastre. Sportiva cu patru cilindri s-a vândut în Europa până la introducerea normelor de poluare Euro 4 din 2016, apoi nu s-a mai importat la noi.

Noua CBR600RR se distinge printr-un carenaj complet redesenat, cu partea frontală caracterizată de farurile înguste (care amintesc de noua CBR1000RR-R) și de prezența apendicelor aerodinamice în lateral, care aduc aminte de modelele de Motomondial. Astfel, noua CBR600RR ar urma să fie prima sportivă de 600 de serie cu apendice aerodinamice.

Rezervorul pare să fie același cu al modelului actual, dar dotat cu un alt capac în partea din față; și coada pare să fie aceeași, inclusiv evacuarea de sub șa. Nu par să se schimbe nici comenzile sau scărițele și motorul pare identic, din câte se vede în poze.

Noutățile în plan tehnic le reprezintă electronica: există un ecran TFT, ca pe modelele noi, cu comenzile pe ghidon aferente. Există moduri de funcționare selectabile de la ghidon, deci acum motorul are accelerație ride-by-wire, plus reglaje pentru controlul tracțiunii, sistemul anti-wheelie, livrarea puterii și frâna de motor.

Dacă vi se pare că motocicleta arată foarte apetisant, nu vă entuziasmați prematur: motorul pare să fie cam la fel, ceea ce înseamnă că este foarte puțin probabil să fie omologat Euro 5, deci e foarte probabil ca noua Honda CBR600RR 2021 să nu se vândă în Uniunea Europeană. Această decizie ar fi una destul de normală pentru Honda, în condițiile în care singurele motociclete japoneze din această categorie care mai există pe piață (Kawasaki ZX-6R 636 și Yamaha YZF-R6) se vând destul de slab, nefiind în topul 100 al celor mai vândute motociclete din Europa.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account