Iată cum ar putea arăta viitorul BMW M 1000 XR!

BMW a înregistrat numele de M 1000 XR, iar presa moto germană are informații potrivit cărora această motocicletă va fi gata de lansare în primăvara lui 2024.

Seria M a BMW este așadar în plin proces de expansiune: în 2020 a fost lansat M 1000 RR pe baza sportivei S 1000 RR, iar în această primăvară a fost prezentat Roadster-ul M, așa cum le place bavarezilor să îl prezinte, bazat pe S 1000 R. Iată că viitorul candidat pentru acest exclusivist club este crossover-ul sport touring S 1000 XR.

Prin urmare, colegii noștri nemți au dat alarma, au luat legătura cu apreciatul designer Kar Lee, iar acesta a venit rapid cu o imagine randată a cum ar putea arăta viitorul M 1000 XR. Conceptul a apărut deja pe coperta Motorrad. La ce trebuie să ne așteptăm?

Puterea lui M 1000 XR va fi undeva în jurul a 210 cai, spulberând astfel concurența, ceea ce înseamnă un plus de 45 de cai față de actualul S 1000 XR. Desigur, viitoarea motocicletă va cântări mai puțin și va beneficia de pachetul aerodinamic al modelelor M, ceea ce o va face capabilă să susțină viteze de peste 280 de kilometri pe oră. Electronica va fi demnă de un model pur sportiv și ne putem aștepta la mai multe funcții care nu se întâlnesc în segmentul sport-touring: launch control sau lap timer.

Suspensiile ar urma să fie reglabile electronic, iar frânele „transferate” direct din segmentul superbike. Toate acestea sunt pure speculații, dar fiind vorba de o motocicletă M, bavarezii  sunt de-a dreptul obligați să pună pe masă tot ce au mai bun. Astfel, este limpede că sistemul de evacuare va fi un Akrapovic, și că vor exista nu puține componente din carbon.

Mai departe, rămâne de văzut. Karl Lee a mizat pe un carenaj față agresiv și musculos, anticipând roți din aluminiu, produse prin forjare și o basculă din aluminiu, pentru a tăia cât mai mult în greutate. Totodată, designerul a înzestrat conceptul grafic cu o furcă Marzocchi și etrieri Nissin. Prețul estimat pentru noua rachetă bavareză este de aproximativ 25.000 de euro.

Ținând cont că BMW are înregistrat și M 1300 GS, așteptăm vești.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account