Cum te ia nostalgia anilor `50 sau Harley-Davidson Hydra Glide Revival

Colecția Harley-Davidson Icons se îmbogățește cu un nou model, produs în doar 1.750 de exemplare.

Este vorba despre Hydra-Glide Revival, o motocicletă prin care compania din Milwaukee marchează aniversarea a trei sferturi de secol de utilizare a furcii telescopice.

Un pic de istorie: la sfârșitul anilor ’30 ai secolului trecut, furcile telescopice începuseră să fie prezente pe din ce în ce mai multe motociclete fabricate în Europa și Marea Britanie. Chiar dacă designul lor era unul simplu, cu arcuri elicoidale plasate în tuburile unei furci masive, umplute cu ulei sintetic cu grad ridicat de vâscozite, efectul asupra reacțiilor motocicletei era decisiv, ținuta de drum fiind radical îmbunătățită comparativ cu furcile tip „girder”.

Harley-Davidson ar fi pregătit această soluție incă de la terminarea Celui De-Al Doilea Război Mondial, dar, există istorici care spun că stocul de furci „girder” și pregătirea unei noi linii de producție a făcut ca revoluția să se întâmple de abia în 1949, odată cu FL Hydra Glide.

Hydra Glide Revival se bazează pe modelul Heritage Classic, care primește însă o vopsea identică cu motocicleta din 1956, plus emblemele în forma de „V” de pe rezervor, caracteristice tot vechiului model. Acestea nu sunt însă singurele tușe retro, Harley-Davidson alegând pentru vitezometru o grafică inspirată din modele anterioare FL Hydra Glide, plus o plăcuță pe înălțătorul ghidonului, cu numărul de serie al motocicletei.

Parbrizul este mai mic decât cel de pe Heritage Classic, iar secțiunea sa inferioară are aceeași culoare ca și carenajele motocicletei, la fel ca la Highway King. Totodată, parbrizul poate fi detașat. Detailing-ul de care se bucură șaua este atât de complex, încât tot ce putem spune este că ne amintește de șeile celor mai bogați cowboys de prin filmele western.  Șaua se asortează cu perechea de genți care împodobesc partea posterioară a motocicletei.

Nu vă lăsați însă înșelați de aspectul clasic, chiar dacă sunt din piele, gențile sunt impermeabile, se pot încuia și au un interior rigid.

Tot pentru un aspect cât mai tradițional, filtrul de aer al V-Twin-ul Milwaukee-Eight 114  (1.868 cmc) primește un capac rotund. Amortizorul reglabil pentru pre-încărcare este atât de bine ascuns, în spatele șeii,  încât Hydra Glide Revival pare o veritabilă motocicletă hard tail. Apoi, mai este cromul, atât de mult crom, încât, dacă te gândești la noile norme UE, te apucă un râs sănătos și voios.

Let the good old times roll!

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account