Prima cursă, prima victorie pentru crosser-ul Ducati Desmo 450 MX!

Ducati Desmo 450 MX, motocicleta de motocross dezvoltată de către Ducati, s-a bucurat de cel mai bun debut competițional posibil: prima manșă, prima victorie.

S-a întâmplat în prima etapă a campionatului italian de motocross Pro Prestige MX1, acolo unde Ducati și-a propus să facă un sezon cap-coadă. Artizanul acestei performanțe istorice a fost nimeni altul decât Alessandro Lupino, fost pilot de campionat mondial de motocross și câștigător, în 2021, al Motocrului Națiunilor, împreună cu echipa Italiei.

Lupino a fost cel mai rapid în calificări, câștigând apoi și prima manșă. Din păcate pentru el, italianul a avut parte de un start mai puțin reușit în manșa doi, încheind totuși pe poziția a șaptea. Suficient cât să se claseze pe a doua treaptă a podiumului, la sfârșitul competiței!

Astfel, îndoielile unora referitoare la competitivitatea crosserului Ducati au fost risipite. Prototipul  cu distribuție desmodromică și o aripă față care nu se dezice de designul modelelor de stradă Ducati, suspensii Showa și frâne Brembo va intra în producția de serie la jumătatea anului viitor, italienii având ca obiectiv ferm și participarea în Campionatul Mondial de Motocross, tot în 2025.

Ducati a creat de altfel o divizie Ducati Corse Off-Road, bazându-se pe experiența unui Paolo Ciabatti, director sportiv vreme de un deceniu pentru Ducati Corse, de dezvoltarea Desmo 450 MX ocupându-se și Antonio Cairoli, unul dintre cei mai de succes piloți de motocross din toate timpurile.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account