Marc Marquez în Raliul Dakar?

Marc Marquez în Raliul Dakar?

Multiplul campion mondial de MotoGP Marc Marquez este mereu pregătit pentru provocări și nu este străin de competițiile desfășurate în afara asfaltului. Și, se pare, îl tentează ideea de a alerga cândva în Raliul Dakar.

Marc Marquez a câștigat curse de flat-track în care s-a luptat cu unii dintre cei mai buni piloți din lume la această disciplină. A mai participat și la curse regionale de motocros, cu un oarecare succes. Acum, spaniolul este în plin avânt în cariera sa în Motomondial, dar a declarat că se gândește serios să concureze în Raliul Dakar la un moment dat.

Desigur, asta nu se va întâmpla în viitorul apropiat, căci Marquez vrea să se concentreze pe câștigarea titlurilor în MotoGP, unde a adunat deja șapte campionate mondiale în ultimele nouă sezoane. Dar campionul en-titre se gândește destul de serios la Dakar:

„Dar nu este un vis prea îndepărtat să spun că aș vrea să alerg la Dakar. Este o cursă foarte grea, pentru care trebuie să fii bine pregătit. Să participi la un Dakar nu este ca și cum te-ai înscrie la o cursă oarecare, într-o duminică. Trebuie pregătire multă: fizică, tehnică și pe navigație… Ca să ajungi acolo trebuie să plănuiești totul cu grijă.”

Așadar, chiar și un septuplu campion mondial crede că Raliul Dakar este o provocare majoră, ceea ce ne face din nou să ne gândim la nivelul de pregătire și de curaj necesar ca să concurezi acolo.

Întrebat fiind dacă ar înfrunta această provocare cu o mașină sau cu o motocicletă, Marquez a spus:

„Dacă aș alerga în Dakar, cu siguranță aș face-o pe o motocicletă. Motocicletele au fost dintotdeauna pasiunea mea. Dacă aș merge la volanul unei mașini, l-aș lua pe fratele meu, Alex, cu mine, ar fi distractiv să văd cum s-ar descurca. Dar ar trebui să mă pregătesc foarte serios pentru asta.”

Ar fi foarte interesant să vedem cum s-ar descurca un pilot de top pe circuite asfaltate la un raliu precum Dakarul. Anul acesta, francezul Julien Toniutti, un pilot cu un palmares important în cursele pe circuit stradal, a participat la Dakar și a ajuns aproape de finiș, suferind o căzătură destul de gravă în penultima zi, când era undeva în zona locului 60. Dar Toniutti are 37 de ani și experiența lui pe off-road era aproape neglijabilă față de a lui Marc Marquez.

Ar fi interesant să-l vedem pe fenomenul catalan la startul unui Dakar peste câțiva ani, nu?

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă IN MOTION MEDIA.

Conectează-te folosind datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account