Pedrosa câștigă la Sepang. Incident controversat între Rossi și Marquez

Dani Pedrosa a câștigata doua cursă în acest sezon pe circuitul malaiezian de la Sepang. Dar victoria catalanului a fost eclipsată de un incident foarte controversat: Rossi și Marquez s-au ciocnit în urma unui duel foarte strâns, manevra implicând și o lovitură de picior din partea italianului.

24-1445678170-2015-malaysian-motogp-qualifying-dani-pedrosa

Pedrosa a făcut o cursă impecabilă la Sepang, distanțându-se la conducere de la începutul cursei și mărindu-și treptat avansul față de Jorge Lorenzo, aflat pe locul al doilea, pentru a obține a doua victorie din acest sezon. Lorenzo a încercat să forțeze, dar n-a reușit să recupereze distanța care îl despărțea de Pedrosa, fiind nevoit să se mulțumească cu locul al doilea.

Marquez și Rossi se luptau acerb pentru locul al treilea, iar campionul en-titre părea să-l țină în loc pe Rossi prin depășiri repetate, confirmând parcă ipoteza emisă de italian cu câteva zile în urmă. La un moment dat, Rossi se afla în față, Marquez era la exteriorul său la intrarea într-un viraj strâns de dreapta; Rossi a întors capul și s-a uitat lung la Marquez, provocându-l parcă, acesta a forțat la exterior, la atins pe Rossi cu casca pe genunchi, apoi Rossi a ridicat piciorul de pe scăriță și l-a lovit pe Marquez, în timp ce acesta cădea. Directorul de cursă a luat decizia de a-l penaliza pe Rossi pentru incident, italianul fiind nevoit să ia startul de pe ultima poziție a grilei în următoarea cursă, etapa decisivă de la Valencia.

Iată clipul incidentului:

Rossi și-a continuat cursa și a terminat pe poziția a treia, în timp ce Marquez s-a ridicat, a luat motocicleta și s-a dus direct la boxe, unde nu a vorbit cu nimeni și a dispărut în spate.

Locul patru i-a revenit lui Bradley Smith, urmat de conaționalul său Cal Crutchlow, Danilo Petrucci, Aleix Espargaro și Maverick Vinales.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account