Dakar 2018: Toby Price câștigă penultima etapă, dar Walkner rămâne principalul candidat la victorie

Toby Price a fost cel mai rapid în etapa foarte lungă de ieri, talonat îndeaproape de Kevin Benavides și de Antoine Meo.

Toby Price pe drumul către victorie într-o penultimă etapă foarte complicată.

Australianul de la KTM a forțat toată etapa de ieri, încercând să recupereze timp atât față de Walkner, cât mai ales față de Benavides. Price ar avea șanse reale de a urca până pe locul doi în clasamentul general, dar Benavides nu s-a lăsat cu una, cu două. Și argentinianul de la Honda a tras tare, fiind motivat în primul rând de obținerea unei victorii de etapă pe teren propriu.

După o etapă foarte lungă și complicată, cu peste 900 de kilometri în total, dintre care 424 de probă specială, împărțiți în două secțiuni, Price a terminat cu 2 minute și 3 secunde în fața lui Benavides, asta după ce argentinianul fusese pe primul loc în prima parte a zilei. Antoine Meo a terminat cu al treilea timp, la doar 31 de secunde de Benavides.

Dar toate aceste eforturi ale primilor clasați de ieri nu i-au ajutat foarte mult în lupta pentru victorie. Matthias Walkner a avut, încă o dată, o strategie conservatoare, mergând la sigur. A terminat al patrulea, cu 11 minute și jumătate în urma lui Price, dar astfel și-a asigurat practic victoria, căci în proba specială de azi, cu o lungime de doar 120 km, nu mai este mare lucru de câștigat, oricât de tare ar trage urmăritorii.

Astfel, în clasamentul general, Walkner, liderul, are un avantaj de 22 de minute și jumătate față de Benavides, care, la rândul său, este cu 5 minute și 14 secunde în fața lui Price. Așadar, dacă Walkner nu comite o greșeală gravă, victoria e a sa. Dar lupta este încă deschisă pentru locul al doilea.

Walkner rămâne principalul candidat la victorie la finișul din Cordoba, în astă-seară.

Antoine Meo a reușit să progreseze în clasament ieri, avansând de pe cinci până pe patru, devansându-l pe Gerrard Farres după ce i-a „furat” peste 20 de minute spaniolului. Dar șansele lui Meo de a obține un podium sunt minime, căci este la peste 22 de minute față de Price.

Laia Sanz a avut încă un parcurs excelent și a terminat cu al 13-lea timp, avansând până pe 12 la general.

Și Mani Gyenes a mers bine ieri, terminând al 26-lea și avansând până pe 23 la general.

Raliul Dakar pe MotoBikes, powered by Motul.

 

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account