Red Bull Romaniacs: Bolton domina Prologul

Foto: Predrag Vuckovic

In mod traditional, Prologul de la Red Bull Romaniacs este abordat de majoritatea pilotilor cu foarte mare respect si este considerat „pastila amara” de inghitit inainte de intrarea pe superbul traseu montan, timp de patru zile. Cei care au avut cel mai mult de tras ieri, in ziua Prologului, au fost pilotii de la Hobby, care au considerat majoritatea traseului „de netrecut” la prima vedere. Cu toate acestea, toti s-au aratat curajosi si au incercat sa dea totul in fata publicului numeros si entuziast. Multi au cazut pe obstacolele de lemn si multe motociclete au fost pur si simplu carate pe traseu. Participarea la prolog nu era obligatorie pentru piloti. Abandonul dupa start era penalizat cu doar 15 minute in urmatoarea zi.

d_8761_800_600_90

Dar chiar si pilotii de la Pro au aratat ingrijorare dupa faza de recunoastere a traseului cu obstacole artificiale. Multiplul campion mondial de enduro Ivan Cervantes, debutant la Romaniacs, a suspinat: „Cand am vazut Prologul azi-dimineata, o la la!” Unii dintre concurentii sai au confirmat faptul ca vor merge relaxat, ca sa evite riscurile inutile cand cursa propriu-zisa nici nu a inceput inca. Graham Jarvis a aratat inca o data o strategie buna: tintind victoria finala si nepasandu-i de prolog, a stat in spate si s-a uitat la Bolton si la Walker, infierbantati, cum se lupta pentru victorie. Bolton a terminat pe primul loc in calificari si in finala, singurii care i-au tinut cat de cat piept fiind Walker (locul 2) si Ben Hemingway (locul 3), care a obtinut o performanta uimitoare in primul sau Prolog la Romaniacs.

d_8775_800_600_90

Omul care a planuit acest prolog, Andy Fazekas, a dezvaluit riderilor o selectie de obstacole de cosmar, care cu siguranta au cauzat cateva nopti nedormite riderilor. Sectiuni dificile cu radacini si cu bolovani, walllride-uri aproape verticale si un ritm care nu permitea deloc un pilotaj lin si curgator. In plus, prologul de anul acesta a avut o lungime aproape dubla fata de cel de anii trecuti si a fost aranjat ca un circuit: pilotii de la Hobby si Expert aveau de facut 10 minute plus o tura in iadul enduristilor, iar cei de la Pro 15 minute plus o tura.

Andy Fazekas: „Am planuit mult si am investit un buget destul de mare ca sa facem prologul de la a zecea editie a Red Bull Romaniacs unul special. Dar nu a fost deloc cel mai greu din toate timpurile – cele din 2004 si 2005 au fost mult mai dificile! Si vremea frumoasa si suprafata uscata au ajutat pilotii destul de mult.”

Click aici pentru rezultatele complete de la Prolog.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account