Gerovital
Gerovital
Gerovital

Marquez s-a operat din nou la braț. Nu va alerga la Brno. Adio, titlu!

Se pare că pilotul spaniol a supus brațul drept la solicitări excesive după prima operație de acum două săptămâni, avariind placa aplicată pe humerus.

Marc Marquez a fost supus unei noi intervenții chirurgicale la brațul drept și nu va fi prezent la Brno pentru Marele Premiu al Cehiei. Știrea a venit de la cotidianele sportive spaniole și a fost ulterior confirmată și de echipa Repsol Honda. Se pare că MM93 a avariat placa aplicată pentru stabilizarea fracturii de humerus prin solicitările excesive la care a supus-o la doar câteva zile după operație, în graba de a reveni cât mai rapid pe pistă pentru a-și salva șansele la titlu. Marquez a fost operat ieri după-amiază.

„Marc Marquez a fost operat acum 13 zile și astăzi a revenit în sala de operație,” a declarat doctorul Xavier Mir. „Prima operație a avut un rezultat pozitiv, dar ceea ce nu se prevăzuse era că placa va fi insuficientă. O acumulare de solicitări în zona operată a cauzat anumite avarii la nivelul plăcii, astfel că azi placa de titan a fost îndepărtată și înlocuită de una nouă. Pilotul a urmat mereu sfaturile medicilor și senzațiile propriului său corp. Acum va trebui să așteptăm 48 de ore pentru a putea evalua timpii de recuperare.”

Alegerea de a folosi o placă în loc de o tijă a fost parțial contestată de doctorul Claudio Costa, fondatorul Clinica Mobile și de doctorul Matteo Lombardi. Se pare că a fost singura cale prin care se putea inspecta în amănunt nervul radial și prin care nu se solicita prea puternic umărul operat recent.

Antrenamentele intense pentru a reveni în cea mai bună formă posibilă la Brno au fost cele care au avariat placa, se pare, nu încercarea de revenire prematură de la Jerez.

Cursa de la Brno iese astfel din discuție pentru campionul en-titre și poate și prima cursă din Austria, caz în care șansele lui Marquez la titlu devin, practic, zero.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account