BREAKING NEWS: Sam Sunderland abandonează. Van Beveren câștigă etapa a patra și trece la conducere.

BREAKING NEWS: Sam Sunderland abandonează. Van Beveren câștigă etapa a patra și trece la conducere.

Sam Sunderland a fost nevoit să abandoneze din poziția de lider al clasamentului general în #Dakar2018, după o aterizare violentă a unei sărituri, care i-a tasat vertebrele și i-a provocat dureri extrem de puternice de spate.

Pilotul britanic se afla pe primul loc în clasamentul general, după două victorii de etapă din primele trei disputate. Dar în etapa a patra, cu o rută circulară (start și sosire în San Juan de Marcona, Peru), Sunderland a calculat greșit un salt peste o dună, a aterizat prea puternic și durerile foarte puternice din zona lombară l-au determinat să oprească. Englezul a fost dus la spital și a abandonat astfel cursa, din postura de lider și de învingător al ediției de anul trecut.

În acest context, Adrien Van Beveren, un alt specialist al nisipului, după un start precaut pe plaja din San Juan de Marcona, a forțat odată ajuns la dune, rulând împreună cu coechipierul și conaționalul său, Xavier de Soultrait, și s-a distanțat la conducere, terminând etapa cu un avantaj considerabil, de peste 5 minute față de colegul său de echipă, ocupantul poziției a doua.

Cel mai bine clasat pilot KTM a fost Matthias Walkner, pe 3, la peste 7 minute de Van Beveren. Austriacul a fost urmat de Pablo Quintanilla și de un Stefan Svitko aflat la cel mai bun rezultat de etapă în această ediție a raliului.

Joan Barreda s-a menținut în top 3 până spre finalul specialei, dar a ajuns abia al nouălea la finiș, cu un dezavantaj de 10 minute față de Van Beveren. Nici Toby Price nu a avut un parcurs grozav, terminând al 14-lea, la peste 13 minute de francez.

În clasamentul general, Van Beveren trece la conducere după a doua victorie de etapă în cariera sa, urmat îndeaproape de Pablo Quintanilla și de Kevin Benavides. Toby Price este al șaselea, la peste 10 minute de lider, Walkner pe 4, la peste 5 minute, iar Barreda pe 13, la 22 de minute.

Mani Gyenes a avut un parcurs foarte bun, terminând al 29-lea această zi dificilă și urcând cu această ocazie până pe 29 în clasamentul general.

 

BMW

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă IN MOTION MEDIA.

Conectează-te folosind datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account