Rossi: Ma bucur ca le inchid gurile celor care ma credeau terminat

In ajunul Marelui Premiu al Frantei, cum era de asteptat, se vorbeste doar despre „bursa” pilotilor. Reinnoirea contractului lui Marc Marquez cu Honda pentru inca doi ani, deci pana la sfarsitul lui 2016, era de asteptat, dar vestea a venit mai devreme decat s-ar fi crezut.

_ds-_s1d9980_original

Acum este randul celorlalti, chiar daca probabilitatea sa nu se schimbe nimic (cel putin in privinta pilotilor de uzina Honda si Yamaha) este foarte mare: Rossi va ramane cu siguranta acolo unde este, Pedrosa nu are alternative, in timp ce Lorenzo trebuie sa decida daca sa faca un contract pe bani multi pe doi ani cu Ducati, sau sa ramana la Yamaha si sa incerce sa-l invinga pe Marquez.

Dintre acestia trei, Valentino Rossi este cel cu ideile cele mai clare:

„Sunt foarte competitiv fata de 2013, confirm ca obiectivul meu este sa raman cu Yamaha pentru inca doi ani. Ma distrez, lupt in mod constant cu cei trei spanioli, ma simt bine pe motocicleta: in urmatoarele saptamani si la urmatoarele curse vom incepe sa vorbim despre viitor.” Rossi exclude posibilitatea unui contract de doar un an, ipoteza care parea perfect posibila pana acum. „Pentru ca proiectul sa fie interesant, trebuie un contract de doi ani, doar unul nu ma intereseaza.”

Valentino nu are dubii nici in ceea ce priveste coechipierul sau.

„Situatia lui Lorenzo este mai «deschisa» decat a mea, dar sper sa ramana, mi-ar placea sa impart boxa cu el pentru inca doi ani: suntem o echipa puternica si impreuna reprezentam o motivatie puternica pentru Yamaha,” spune Rossi cu sinceritate. Se pare ca ranchiunele din trecut au fost date uitarii cu totul. In ceea ce priveste acest inceput de sezon, Rossi se bucura de competitivitatea care ii lipsea pana acum. „Sunt foarte multumit de cum merge sezonul, nu a fost usor sa revenim la acest nivel, din diverse motive: varsta mea (35 de ani, n.r.), cele doua sezoane dificile alaturi de Ducati, dificultatile intalnite in 2013, mai ales in a doua jumatate a anului.  Cred ca totul depinde in mare masura si de motivatie si este imi place sa le inchid gurile celor care ma credeau «batran», sau un pilot «terminat»… Dar trebuie sa continuam in acest stil, pentru ca a lupta cu Marquez, Pedrosa si Lorenzo nu este deloc usor. In afara de durerea de ceafa care ma blocase un pic in dimineata aceasta, ma simt bine si am lucrat eficient in testele de la Jerez: voi folosi si aici noul cadru, chiar daca diferenta este aproape neglijabila.”

Jorge Lorenzo nu va folosi cadrul nou, spaniolul din Mallorca declarand: „L-am testat mai bine la Jerez, nu e nicio diferenta. Voi continua cu vechiul cadru, prefer sa ma concentrez pe alte aspecte.” Si Lorenzo vrea sa ramana la Yamaha: „Prioritatea mea nu s-a schimbat fata de anul trecut: mi-ar placea sa raman alaturi de Yamaha.”

Daca Lorenzo ar decide totusi sa plece la Ducati (pentru foarte multi bani, evident), Yamaha ar putea sa incerce sa-l ia pe Pedrosa. In plus, echipa japoneza are deja contacte stranse cu Pol Espargaro, care teoretic ar trebui sa ajunga in echipa de uzina in 2015.

Pedrosa declara ca vrea sa ramana cu HRC: „Sigur voi continua in 2015, nu am nicio intentie sa ma retrag. Pentru mine banii nu au fost niciodata o problema, important este sa am o motocicleta competitiva.” Adica Dani se va multumi cu un contract de pilot nr. 2, atat in fapt cat si la nivel financiar.

 

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account