A apărut noua Honda Gold Wing [VIDEO]

Honda a prezentat astăzi cea mai nouă versiune a super-tourerului Gold Wing. Modelul 2018 este complet nou, nu o revizuire a celui vechi, care era pe piață în aceeași formă de 16 ani.

[wzslider]

Noua Honda Gold Wing arată excelent, păstrând în același timp legătura cu trecutul printr-o linie familiară. Motocicleta este însă cu 48 kg mai ușoară, este disponibilă cu o transmisie automată DCT cu șapte trepte și marșarier și este cât se poate de actuală din punctul de vedere al tehnologiei folosite.

Reclama la noul model este foarte îndrăzneață, asumându-și criticile cele mai frecvente primite de Gold Wing până acum („Fotoliu pe roți”), dar și spectaculoasă și interesantă:

Motorul cu șase cilindri boxer are 1.833 cmc, dar alezajul este egal cu cursa acum, la 73×73 mm, față de 74 x 71 mm cum erau înainte. Chiulasele Unicam au acum patru supape pe cilindru, iar puterea a ajuns la 126 CP la doar 5.500 rpm, cu un cuplu maxim de 170 Nm la 4.500 rpm.

Accelerația se face acum prin ride-by-wire, ceea ce a permis adoptarea a patru moduri de pilotaj (Tour, Sport, Econ și Rain) și al controlului tracțiunii HSTC. În funcție de modul de pilotaj selectat se reglează automat și suspensiile și intervenția sistemului de frânare combinat, cu ABS. Pretensionarea suspensiei se face acum electronic.

Debutează acum pe Gold Wing sistemele de asistență la pornirea în rampă (la versiunile cu transmisie manuală) și sistemul start & stop (doar pe modelul cu DCT).

115598-2018-gl1800-goldwing

Transmisia automată cu dublu ambreiaj DCT are șapte trepte și este prezentă pe versiunea vârf de gamă (Tour DCT). Pe lângă cele șase trepte „normale”, există și o a șaptea, cu o inedită funcție Walking Mode. Aceasta din urmă poate fi folosită ca marșarier sau mers înainte la viteză foarte redusă (1,2, respectiv 1,8 km/h) pentru manevrele de parcare.

Noul cadru păstrează arhitectura cu grindă dublă superioară și este construit din aliaj de aluminiu turnat sub presiune. Suspensia față nu mai este convențională, cu furcă telescopică, ci are o geometrie foarte similară cu sistemul Duolever de la BMW. Are o furcă rigidă, un paralelogram deformabil și monoamortizor amplasat central. Printre altele, această suspensie a permis poziționarea mai în față a motorului, pentru îmbunătățirea distribuției maselor. Bascula Pro-Arm este de tip monobraț.

117445-2018-gl1800-goldwing

Jantele sunt de 18 inci față și 16 inci spate, cu pneuri de 130/70, respectiv 200/55. Frânele au discuri de 320 mm pe față și etriere radiale cu șase pistonașe. Ampatamentul rămâne aproape neschimbat, crescând de la 1.692 la 1.695 mm. Rezervorul are acum doar 21 litri, față de 25 ai versiunii precedente.

Greutatea în ordine de mers este de 365 kg în cazul versiunii de bază, care cresc la 379, respectiv 383 kg pentru celelalte versiuni. Dotările includ un sistem de cruise control, faruri cu LED, pornire fără cheie cu smart key și afișaj TFT de 7 inci, care include funcții de navigație și conectivitate Apple CarPlay.

115645-2018-gl1800-goldwing-tour

În Europa vor fi disponibile trei versiuni. Cea de bază, cu genți laterală și parbriz, este de fapt un bagger. Versiunea Tour are topcase, parbriz reglabil electric (pe înălțime și înclinare) și, precum cea de bază, are transmisie manuală cu șase trepte și marșarier electric. Apoi există versiunea Tour DCT/AirBag, care adaugă prezența transmisiei DCT cu șapte trepte și a sistemului AirBag. Prețurile nu au fost comunicate pentru Europa, dar știm că versiunea de bază costă aproximativ 23.500 de dolari în SUA, piața principală a acestui model. Noua Gold Wing va fi văzută pe viu în Europa pentru prima dată la EICMA.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account