Amenda de 850 de euro si permisul suspendat pentru wheelie in centrul Romei

Un motociclist de 21 de ani a fost oprit de politia rutiera italiana dupa ce a mers pe o roata cale de 1 km pe un bulevard din centrul Romei. Care au fost consecintele? Cititi mai departe…

2014-Honda-CBR1000RR-SP-review-Iwan-08

Honda CBR1000RR SP 2014 / Foto Asphalt & Rubber

O patrula a politiei rutiere italiene statea linistita in dimineata de luni, 13 aprilie, intr-o intersectie din Roma, cand le-a aparut la orizont un motociclist calare pe o Honda CBR1000RR SP, care, nici una, nici doua, s-a ridicat pe o roata si a mers pana in dreptul politistilor, cale de circa 1 km.

Aparatorii legii l-au oprit pe vajnicul rider in varsta de 21 de ani, care avea o scuza destul de greu de crezut: „Nu voiam sa ma ridic pe o roata, doar am accelerat si mi-a agatat ambreiajul.” Politistii nu l-au crezut pe tanar si l-au cadorisit cu o amenda de 850 de euro si i-au suspendat permisul pe loc. Astfel, riderul va participa la trafic doar in calitate de pieton o perioada, timp in care se va putea gandi daca un wheelie a meritat deranjul.

ITALY-VATICAN-SECURITY-POLICE

Politia Statala pe strazile Romei / Foto: Getty Images

Cum se compara aceste masuri cu cele care se iau la noi in cazuri similare? Ei bine, noi nu facem wheelie pe strada… dar avem un prieten. Prieten care a fost surprins de un motopolitist intr-un wheelie pe un bulevard bucurestean acum ceva vreme, desi nu-i statea in caracter sa faca asa ceva. I-a explicat bravului aparator al legii ca a fost doar o ratacire de moment, asa ca politistul, intelegator, a renuntat sa-i mai dea amenda si pentru faptul ca nu avea actele motocicletei in original, ci doar in copie (era o motocicleta de test), si s-a limitat la amenda pentru wheelie. Codul rutier spune clar ca motociclistii trebuie sa pastreze ambele roti pe sol in orice moment. Amenda primita a fost 540 de lei (270 de lei in 48 de ore), pentru care prietenul respectiv a fost aspru mustrat de jumatatea sa mai buna cand a ajuns acasa. Cel putin asa ne-a povestit.

Asadar, forjatori din lumea intreaga, daca vreti sa va expuneti in wheelie-uri pe drumuri publice, la Bucuresti e mai ieftin decat la Roma. Dar va sfatuim sa faceti asemenea manevre doar pe circuit sau in locuri special amenajate. Acolo e cel mai sigur si mai ieftin. Atata timp cat n-o gresiti, desigur.

ROT_6349

Wheelie pe circuit: cea mai buna solutie daca nu mai poti rezista chemarii zeilor stunt-ridingului / Foto: Andrei Barbu

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account