American Superbike: Buell Hammerhead 1190 intră în producție pe 1 noiembrie

Un nou capitol din saga Buell stă să înceapă: bazat pe EBR 1190RX, Hammerhead va fi produs în Grand Rapids, Michigan. Se va vinde online, printr-un sistem denumit Buellvana, despre care compania va oferi în curând detalii.

V-twin-ul cu cilindri așezați la 72 de grade produce 185 de cai putere la 10.600 rpm, un cuplu de 137.8 Nm la 8200 rpm si are un raport de compresie de 13.4:1. Alimentarea se face prin două porturi  a câte două injectoare.

În buna tradiție Buell, combustibilul se găsește în cadru, iar pe roata față regăsim un disc de frână perimetral. Greutatea motocicletei este de 190 kilograme, nespecificându-se dacă aceasta este cu toate plinurile făcute sau nu.

Deținătorul actual al Buell, Liquid Performance a depus o cerere pentru un nou logo Buell, care se apropie mult ca design de cel existent înainte ca și 49% din companie să fie vândute Harley Davidson. Și mai interesant este că Liquid Performance a depus cereri de înregistrare a numelor Baja, Supercruiser și chiar Blast. Iar Buell Blast este o motocicletă entry-level, produsă între anii 2000 și 2009, ceea ce indică faptul că planurile de revenire sunt serioase.  Muellyses, o referință clară la Buell Ulysses XB12XT, este o altă denumire pe care Liquid Performance dorește să o înregistreze, semn că ne putem aștepta la mai multe modele pe lângă ceea ce se dorește a fi prin excelență, superbike-ul American.

1190 Super Touring: arată putin ca și cum un Buell Ulysses ar fi fost încrucișat cu un Cybertruck. Undeva în deșert, evident.

Deocamdată, Buell oferă spre vânzare streetfighter-ul 1190 SX și surprinzătorul 1190 HCR, motorul de 1.1190 cmc fiind “împachetat” într-o motocicletă de hill-climb, care s-a dovedit a fi capabilă de a câștiga în 2020, campionatul AMA de profil. 1190 Super Touring este deocamdată doar o randare a unei motociclete Adventure, despre care se spune că va fi lansată în 2023. “Dirt, touring și cruisere“ acestea sunt cuvintele rostite de Steve Laham, responsabilul de produs, dezvoltare și strategie al Buell Motorcycles.

Iată ceva cu ce suntem obișnuiți,în linii mari ca aspect, chiar dacă puțini s-au urcat vreodată în șaua unei motociclete construită special pentru curse de hill-climb. Dar totuși, aproape 200 de cai ?

Revenind la sistemul Buellvana, acesta include și partea de livrare a motocicletei, americanii, descriindu-l drept inovativ. Câte vreme Tesla livrează în România, de ce nu ar face-o și Buell?

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account