BMW Motorrad a lansat edițiile speciale R nineT și R 18 100 Years

Puține mărci de motociclete se pot mândri cu aniversarea unui secol de producție.

BMW Motorrad se poate lăuda (și) cu apartenența în acest club elitist, din care mai fac parte companii precum Royal Enfiels, Moto Guzzi sau Harley-Davidson.

Peste doar câteva zile intrăm în 2023, an în care bavarezii sărbătoresc un secol de la lansarea primei lor motociclete, legendarul R 32. Aceasta a fost prezentat publicului în septembrie 1923, însă, în decembrie 1922, Max Friz începea să schițeze pe planșa sa de lucru, primele linii ale motocicletei. Iar aceasta avea ca inimă un propulsor cu doi cilindri în patru timpi, răciți cu aer, în configurație boxer.

Revenind la momentul actual,  BMW Motorrad a pregătit un cadou special pasionaților mărcii și anume seria limitată „100 Years”.

Aceasta are în vedere două modele din gama Heritage, BMW R nineT și BMW R 18. Doar 1923 de unități vor fi produse din fiecare model.

BMW R nineT 100 Years se distinge prin culoarea sa Classsic Chrome și sumedenia de componente Option 719.

Aceasta înseamnă roțile clasice Option 719 cu jante anodizate negru, rezervor și capac de șa cromate, protecții pentru genunchi, chiulase prelucrate prin mașinare, capac carter negru, suport șa și bușon ulei. Option 719 Shadow II include un pachet de componente prelucrate tot prin mașinare: scărițe pilot și pasager, manete, capac vas de expansiune, oglinzi situate pe capetele ghidonului.

R nineT 100 Years vine cu Comfort Package, care include manșoane încălzite, cruise control și Driving Modes Pro. Dacă te întrebi de unde vine Option 719 și ce înseamnă codul intern „719” poți citi aici pe larg.

Despre BMW R 18 s-a cam scris deja tot ce se putea scrie. Poți citi și un test ride semnat Marius Băcilă aici și chit că îți place sau nu, nimeni nu poate nega că această motocicletă este… monumentală și spunem asta la propriu.

Așa că, BMW Motorrad și-a încordat serios mușchii creativității, atunci când a venit vorba despre R 18 100 Years. Gândește-te că ai fi responsabil de proiect. Este clar că trebuie să fii absolut, dar absolut sigur că ai pus cap la cap acel R 18 care l-ar face pe Max Friz să dea din cap aprobator. Trebuie să creezi acea motocicletă BMW, care, dacă ar trece fulgerător pe o stradă întunecoasă din Berlinul interbelic NU i-ar face pe oamenii de atunci să se întrebe dacă văd oare un vehicul teleportat din viitor.

Schema de culoare aleasă este tot Classic Chrome, care combină suprafețe vopsite negru cu luciul suprafețelor cromate, alături de linii albe subțiri și dublate pe rezervor și aripile roților. Șaua matlasată se înscrie tot în linia Option 719, combinând negrul cu un roșu „sânge de taur”.Negrul este un ton coloristic de referință pentru BMW Motorrad și poate fi găsit pe motor și transmisie. Denumirea sa exactă este Avus Black, după faimoasa pistă de curse din Berlin. Evacuarea este un Akrapovič care are secțiunea finală perforată pentru a recrea faimoasa elice din logo-ul BMW.

Listă componentelor cromate este lungă și include manete, scărițe, leviere, oglinzi, cartere, capace de chiulasă, conducte de admisie, prinderi ghidon, cilindri master de frână, etrieri.

BMW R 18 100 Years este echipat și cu luminile adaptive Headlight Pro, ajutor pentru treapta de marșarier și cruise control și manșoane încălzite.

Am lăsat pentru final emblema 100 Years BMW Motorrad, prezentă pe fiecare dintre cele două modele. Prețul pentru BMW R 18 100 Years începe de la 24.950 de euro, iar pentru BMW R nineT 100 Years de la 20.550 de euro.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account