BMW Motorrad, Honda și Yamaha semnează un parteneriat pentru siguranță

Cei trei mari producători au semnat un acord pentru perfecționarea continuă a nivelului de siguranță al vehiculelor pe două roți motorizate și pentru îmbunătățirea aplicațiilor C-ITS.

P90199997-karl-viktor-schaller-bmw-motorrad-tetsuo-suzuki-honda-motor-co-ltd--takaaki-kimura-yamaha-motor-co-l-600px

BMW Motorrad, Honda Motor Co. Ltd. și Yamaha Motor Co. au început o nouă colaborare pentru îmbunătățirea aplicațiilor C-ITS (Cooperative – Intelligent Transportation Systems) pentru vehiculele motorizate cu două roți (PTW – Powered Two Wheeler) și pentru crearea a ceea ce se va numi Connected Motorcycle Consortium. Cei trei coloși ai lumii moto vor începe în curând colaborarea în domeniul „vehiculelor conexe”, anunțată ieri la Congresul Mondial ITS la Bordeaux, în Franța, cel mai mare eveniment mondial dedicat serviciilor și sistemelor de transport inteligente.

Cei trei parteneri au încurajat și alți producători de motociclete să intre în consorțiu pentru a spori nivelul de siguranță al vehiculelor cu două roți.

„Vrem să cooperăm pentru accelerarea progreselor în ceea ce privește siguranța motociclurilor și să ne îmbunătățim șansele de succes în realizarea sistemelor C-ITS pe motociclete și scutere,” a declarat Tetsuo Suzuki, Ofițer de Operațiuni la Honda Motor Co. Ltd.

Takaaki Kimura, Chief General Manager of Technology Center, vicepreședinte executiv și Representative Director la Yamaha Motor Co. Ltd. a adăugat: „Companiile noastre sunt deja membre ale Car2Car Communication Consortium, în care lucrăm cu constructori de autovehicule și alte părți interesate pentru definirea unor specificații și norme comune. Cu toate acestea, ne dăm seama că necesitățile specifice motocicletelor depășesc capacitatea acestui consorțiu. Următorul pas logic a fost să pornim o colaborare dedicată exclusiv problemelor legate de vehiculele motorizate cu două roți.”

Karl Viktor Schaller, vicepreședinte executiv de Dezvoltare la BMW Motorrad, a declarat: „Obiectivul nostru este să promovăm folosirea continuă și exhaustivă a sistemelor C-ITS pe vehiculele motorizate cu două roți, oferind posibilitatea de a îmbunătăți nivelul de siguranță. Trebuie să încurajăm și alte companii să ni se alăture.”

Tehnologiile ITS vor îmbunătăți nivelul de siguranță al motociclurilor

Dacă vor fi bine gândite și implementate corect, tehnologiile ITS vor oferi posibilitatea de a îmbunătăți protecția, siguranța și eficiența tuturor sistemelor de transport, mai ales a motocicletelor și scuterelor.

Sistemele ITS, spre exemplu, există deja implementate în unele aplicații ale sistemelor de navigație GPS, furnizând informații de trafic în timp real și permițând utilizatorului să aleagă cea mai sigură rută.

Ca perspectivă de viitor, se lucrează la un sistem de „vizibilitate digitală”. Se știe că multe dintre accidente se întâmplă pentru că șoferii nu văd bine o motocicletă care se apropie, din cauza siluetei înguste a acesteia. Ori nu o văd deloc, ori judecă greșit viteza cu care se apropie. Se pare că 70% dintre accidentele care au loc prin coliziunea dintre motocicletă și mașină implică această problemă.

Constructorii lucrează acum la un sistem de comunicare, care să îl avertizeze pe șoferul care vrea să facă o manevră să se apropie o motocicletă. Implementarea va fi însă complicată, căci sistemul montat pe motocicletă trebuie să fie rezistent la praf, vibrații și apă și să aibă o antenă destul de puternică.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account