Dakar 2020: Ricky Brabec în control. Mani domină la categoria Original by Motul.

Anul acesta este mai probabil ca oricând să avem parte de o întrerupere a hegemoniei KTM în Dakar. Ricky Brabec controlează situația în ziua a șasea, înainte de ziua de pauză, în timp ce Toby Price a pierdut foarte mult.

Bivuacul Raliului Dakar este în Riad, capitala Arabiei Saudite, pentru o binevenită zi de pauză în cel mai dificil raliu din lume. Etapa de astăzi, cu numărul 6, a fost încă una pozitivă pentru Ricky Brabec. Americanul din echipa de uzină Honda a dominat întreaga specială, în timp ce Toby Price, câștigătorul de anul trecut și unul dintre principalii candidați la victorie, a pierdut destul de mult timp, oprindu-se la kilmetrul 425 al specialei, cu aproximativ 50 km înainte de finiș, cu pneul spate distrus.

Austalianul de la KTM a primit o roată spate de schimb de la Andrew Short (pilot de uzină la „verii” de la Husqvarna) și e reușit să termine speciala cu „doar” 16 minute întârziere față de Brabec. Dar nu a fost o zi complet reușită nici pentru echipa Monster Energy Honda, căci Kevin Benavides, celălalt principal candidat la victorie al Team HRC, s-a oprit și el în mijlocul specialei, cu motorul distrus. Argentinianul a fost tractat de unul dintre concurenți până la finiș, dar a pierdut peste trei ore și a ieșit complet din lupta pentru victorie. Un abandon cu nume răsunător de astăzi a fost cel al francezului Johnny Aubert (Sherco), care a căzut înainte de finișul specialei, căzătura soldându-se cu câteva coaste rupte.

În clasamentul general, Ricky Brabec conduce cu peste 20 de minute avans față de Pablo Quintanilla (Husqvarna), 25 de minute față de al treilea clasat, Toby Price, care se află la doar două secunde în fața lui Ignacio Cornejo (Honda), ocupantul locului patru. Joan Barreda, pe cinci, este la puțin sub 33 de minute de coechipierul său, cu Matthias Walkner și Luciano Benavides (ambii piloți de uzină KTM) până în 40 de minute de lider. Cam aceștia ar fi riderii cu șanse reale la victorie, dar principaliii candidați sunt, fără îndoială, piloții din top 3. Cu șase etape rămase de disputat, avantajul lui Brabec este unul care poate fi gestionat, dar care poate fi foarte ușor pierdut față de piloți rapizi și experimentați precum Quintanilla și Price.

Încă o problemă pentru Honda ar putea fi fiabilitatea. Piloții de uzină KTM sau Husqvarna nu prea au avut de-a face cu probleme majore în ultimii ani, dar motoarele sparte la Honda s-au tot întâmplat, fix în momentele nepotrivite. Brabec conduce acum, dar pățania lui Kevin Benavides cu siguranță îi dă emoții în legătură cu șansele sale de a termina următoarele șase etape fără probleme. Așadar, la jumătatea raliului, victoria este încă pe masă.

Mani Gyenes merge din ce în ce mai bine, pe măsură ce se acomodează cu traseul din Arabia Saudită. Sătmăreanul a terminat ziua de astăzi cu al 34-lea timp și a urcat până pe 35 în clasamentul general. În categoria Original by Motul, românul de la Autonet Motorcycle Team are un avantaj de peste o oră față de următorul clasat, francezul Florent Vayssade, și de aproape o oră și 45 de minute față de ocupantul locului trei, Benjamin Melot, tot din Hexagon.

 

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account