Mol
Mol
Mol

Deja ne așteptam: se amână și etapa de MotoGP de la Le Mans!

Epidemia de Covid-19 continuă să facă ravagii în programul MotoGP pentru 2020. S-a anunțat oficial amânarea Marelui Premiu al Franței.

Deja era previzibil. La cum stau lucrurile acum în Europa (și nu numai), organizarea unei etape de MotoGP în Franța la jumătatea lunii mai este imposibilă. Etapa de la Le Mans, de pe 15-17 mai, a fost așadar amânată „sine die”. Un calendar nou urmează să fie publicat cât de curând, dar nu ne-am încrede prea mult în el atunci când va fi publicat. Asta pentru că următoarea etapă după Le Mans, care ar urma să aibă loc la Mugello, la final de mai, aproape sigur va fi amânată și ea, căci e foarte puțin probabil ca situația să se amelioreze atât de mult până atunci încât să permită desfășurarea de forțe din întreaga lume care este necesară pentru organizarea unui Mare Premiu, mai ales în Italia, țara cea mai afectată de epidemie.

La cum merg lucrurile în acest moment, existența unui sezon 2020 al Motomondialului este pusă sub un mare semn de întrebare. Pentru ca FIM să considere competiția un campionat, este nevoie de minimum 13 etape. Dacă sezonul s-ar lansa totuși în iunie-iulie (cu condiția ca epidemia de Covid-19 să se potolească până atunci), tot ar fi foarte greu, deși teoretic ar exista destul timp până în decembrie. Asta pentru că toate competițiile vor avea nevoie de circuite și acestea vor fi supraîncărcate. Pentru multe dintre ele, organizarea unei etape fix atunci când va cere Dorna s-ar putea dovedi imposibilă.

Vă vom ține la curent cu evoluția situației în MotoGP, pe măsură ce avem noi informații.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account