Ducati îl omagiază pe Ayrton Senna cu o ediție limitată Monster

Ducati îi omagiază pe Ayrton Senna cu o ediție limitată Monster. Aceasta onorează cariera extraordinară a pilotului de curse brazilian și moștenirea pe care a lăsat-o în urmă.

Numărul limitat de unități produse este și el un tribut adus legendei: 341. Trei este numărul de titluri mondiale câștigate de Senna în Formula 1, iar patruzeci și unu este numărul de Mari Premii pe care Ayrton le-a încheiat pe cea mai de sus treaptă a podiumului.

Monster nu a fost ales în mod întâmplător. Ayrton a fost unul dintre primii proprietari ai Monster 900, model pe care îl folosea pentru a se deplasa în Monte Carlo și pe care și-a făcut apariția la seara de gală a Marelului Premiu al Monaco F1 din 1993. Ayrton aprecia simplitatea lui Monster: un motor sportiv, șasiu derivat din Superbike, fără carenaje și un ghidon lat.

Ducati Monster Senna are o schemă grafică specială, inspirată de culoarea căștii marelui campion. Nuanțele de galben, verde și albastru sunt omagii clare aduse steagului brazilian.

Ayrton Senna și Ducati

Ducati și Ayrton Senna s-au încrucișat pentru prima dată în 1990, atunci când Claudio Castiglioni, proprietarul Ducati și un fan pasionat al lui Senna, i-a oferit campionului mondial un 851 SP. În anii următori Senna și Ducati și-au dat seama că au multe lucruri în comun. Atunci când Senna a văzut noul Ducati 916, el a fost absolut fascinat, gândindu-se la o colaborare. Astfel a luat naștere Ducati 916 Senna, o motocicletă a cărei schemă grafică a fost aleasă chiar de către regretatul campion. Grafica contrastantă, cu gri antracit, negru mat și roșu a devenit foarte populară în anii următori. Seria specială, limitată la doar 300 de unități, a fost anunțată de Ducati în martie 1994.

Tragicul accident în care Ayrton Senna și-a pierdut viața a avut loc cu câteva luni înainte de începerea producției Ducati 916 Senna și a oprit orice operațiune legată de Ayrton, dar discuția ulterioară dintre Ducati și familia lui Senna a convins părțile să continue proiectul. Prezentarea motocicletei a avut la Salonul Auto Paris, în 1994. Prima serie s-a epuizat într-un timp foarte scurt, urmând alte două, în 1997 și 1998, culorile fiind alese de fratele lui Ayrton, Leonardo Senna.

Ducati a reluat colaborarea cu Senna Brands în 2014, cu 1199 Panigale, într-o o serie limitată de 161 de unități, numărul de Mari Premii disputate de Ayrton.Toate modelele Ducati Senna sunt foarte căutate de colecționarii din întreaga lume.

Componente de top

Monster Senna este echipat cu componente care, pe lângă look, îi îmbunătățesc și performanțele dinamice. Motocicleta este cu 4 kilograme mai ușoară decât modelul de referință, cântârind 175 kilograme față de modelul de referință.

Cu 4 kg mai puțin decât modelul standard, deja un etalon de categorie pentru ușurință.Ducati Monster Senna se distinge prin șaua specială, apărătoarea motorului asortată și animația dedicată a bordului TFT, care pornește la punerea contactului.

Desigur, fiecare motocicletă este numerotată, vine cu un certificat de autenticitate și o husă dedicată. Nu în ultimul rând, scărițele din aluminiu și bateria pe litiu o aduc mai aproape de specificațiile unui Monster SP.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account