Suzuki prezinta noul V-Strom 1000 2014

Se apropie momentul de debut pentru noul enduro-tourer japonez, care seamana foarte mult cu conceptul prezentat la salonul Intermot de la Koln, in 2012. Revine miticul „cioc” in partea frontala, vazut pentru prima data pe DR Big 750.

suzuki-v-strom-2014

Conceptul noului V-Strom a fost vazut pentru prima data cu ocazia salonului Intermot de anul trecut si se pare ca designul si detaliile au ramas in mare parte neschimbate cand s-a trecut la definitivarea versiunii care va fi produsa in serie si ale carei poze au fost date publicitatii astazi de catre producatorul japonez.

Propulsorul bicilindric racit cu lichid preia aceeasi constructie ca cel aparut la finele anilor ’90 (V la 90 de grade), dar este complet nou in ceea ce priveste componentele interne si partea electronica. Cadrul este de tip grinda dubla din aluminiu, ca la o sportiva si franele sunt prevazute cu ABS. Probabil va exista si un sistem de control al tractiunii.

Jantele cu spite sunt incaltate cu pneuri de 17 inci pe spate si de 19 pe fata, confirmand predilectia modelului pentru touring stradal, mai degraba decat pentru off-road. Prinderile pentru coburi sunt integrate in subcadrul spate. In echiparea de serie vor existsa si parbrizul reglabil, aparatorile pentru maini si un scut pentru motor. Nu se stie inca puterea motorului, dar putem estima o valoare intre 115 si 130 CP, suficient pentru a face fata concurentei actuale, care a progresat enorm fata de vremurile cand se comercializa primul V-Strom 1000 (intre 2002 si 2009).

Asadar, Suzuki vrea sa intre din nou in segmentul enduro-tourerelor de capacitate mare si pentru a atinge acest scop se inspira din legendarul DR Big aparut in anii ’80, prima motocicleta cu acel „cioc” sub far – un detaliu care a fost preluat cu mare succes de modelele BMW din seria GS.

 

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account